Да не се признаем за виновни по делото на ЕК

...
Да не се признаем за виновни по делото на ЕК
Коментари Харесай

Парламентът задължи министър Петкова да не признава вина по делото срещу БЕХ

Да не се признаем за отговорни по делото на Европейска комисия против БЕХ. Това взеха решение депутатите, които разискаха на закрито съвещание предлагането на депутатите от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев и Таско Ерменков.

Възложихме на енергийния министър да отбрани ползите на България и на Групата БЕХ, изясни пред медиите социалистът Таско Ерменков.
Припомняме, делото на Европейската комисия (ЕК) против Българския енергиен холдинг (БЕХ) е за допустима корист с господстващо състояние на газовия пазар от страна на дъщерните му държавни сдружения " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ". В началото на месеца енергийният министър Теменужка Петкова е уведомила парламентарната комисия по енергетика, че Европейска комисия е отхвърлила направените от българска страната оферти за вдишване на задължения и има намерение да завърши делото със забранително решение, като наложи финансова глоба.

Защитаваме народен интерес и суверенитет и се опитваме да бъдем в интерес на страната за това, за което хората са ни избрали в Народното събрание, акцентира Ерменков.
Задължихме министъра на енергетиката да предприеме всички ограничения, с цел да отбрани ползите на България и на сдруженията от групата на БЕХ, сбит бе аленият народен представител.

Възложихме на отрасловия вицепремиер да проконтролира дали министъра си прави работата, добави Ерменков.

Според него страната ни има ходове и да не допусне непотребни разноски. Не се съгласихме да признаем виновност, тъй че няма да се произнасят никакви вреди, акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР