Да не се ходи на предсрочни избори, а ГЕРБ-СДС да

...
Да не се ходи на предсрочни избори, а ГЕРБ-СДС да
Коментари Харесай

Денков: Нека гласуваме кабинет с премиер Мария Габриел и без смяна на министри

Да не се върви на предварителни избори, а ГЕРБ-СДС да се съгласят на държавно управление с министър председател и външен министър Мария Габриел и без промяна на министри. Каквато бе първичната сделка сред ГЕРБ и ПП-ДБ преди девет месеца.
Прочетете още
Това прикани министър председателят в оставка Николай Денков в послание към нацията по Българска национална телевизия. Обръщението, на каквото имат право министър председателите и президентите бе употребено за отговор на оповестеното от ГЕРБ-СДС преустановяване на договарянията за ново държавно управление и вдишване към предварителни избори.

Преговорите бяха прекъснати поради изненадващо сложено изискване от ПП-ДБ за промяна на вътрешния министър Калин Стоянов, съобщи номинираната за министър-председател от ГЕРБ Мария Габриел.

" Аз съблюдавах обещанието си и подадох оставка на 6 март. Преговорите демонстрираха, че нямаме единодушие за промяна на министри. Съгласно сделката ни би трябвало единствено от и Мария Габриел да сменим позициите си.

Обръщам се към управлението на ГЕРБ и им подсещам към даденото преди девет месеца заричане. Да спазят дадената дума, да подпишат съглашението и да гласуваме държавно управление с министър председател Мария Габриел и без промяна на министри ", прикани Денков в обръщението си. 

Премиерът в оставка подсети, че това е била първичната спогодба преди девет месеца. И че още тогава е било казано, че за промяна на министри е нужно единодушието както на Мария Габриел, по този начин и неговото.

За девет месеца това държавно управление реализира доста. Преди два дни получихме уверения за еврозоната и за сухопътен Шен          
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР