Да не дава Господ да ти се случи това, дето

...
Да не дава Господ да ти се случи това, дето
Коментари Харесай

"На училище": Страшните родителски страхове

" Да не дава Господ да ти се случи това, дето майка ти го мисли ", споделят старите хора.

Макар да го чуват и по-рано, нормално хората схващат смисъла на поговорката едвам откакто станат родители. В оня миг, когато през нощта ревизират с огледалце пред нослето на новороденото бебе дали диша, или по-късно - до момента в който стискат нервно телефона в очакване да се обади от първата екскурзия, треперят дали е преодоляло сполучливо булеварда с многото коли на връщане от учебно заведение или прималяват от известието " телефонът на клиента е изключен или отвън обсег ".

Най-ясно става, несъмнено, когато наследникът нагази с двата крайници в пубертета и някоя заран се разсъни като ядосан младеж, чиято съществена задача е да откри има ли на този свят дивотия, която не може да направи.

Лошата вест е, че терзанията на родителите в никакъв случай не отминават изцяло. Добрата - че страховете постоянно са по-големи, в сравнение с е действителната заплаха. В това издание на " На учебно заведение " екипът на " Детски Дневник " се постара да потърси отговори за някои от най-често срещаните наставнически терзания на децата в учебна възраст - от първолаците до гимназистите.

Разговаряхме със експерти за това по какъв начин да научим дребните възпитаници да реагират на експанзията и да не се опасяват от новостите в учебно заведение, по какъв начин да им създадем привички за учене, само че и по какъв начин да умеят да оказват първа помощ в сериозна обстановка. Потърсихме съвет по какъв начин да беседваме с тях за цигарите, алкохола и опиатите. Питахме какво желаят да знаят младежите за секса, а също и за какво не желаят доста да спортуват, подценяват хигиената и за какво се държат постоянно като егоисти.

От основателите на " Телерик Академия " ще разберете по какъв начин те учат децата си да " живеят " безвредно онлайн, а от психолога Хенриета Илиева-Стоянова за какво лъжат хлапетата в разнообразни възрасти и по какъв начин родителите да реагират. С кинезитерапевта Мария Цветкова разговаряхме за гръбначните изкривявания и по какъв начин се лекуват те. От диетолог пък събрахме разпоредбите против затлъстяването.

Припомняме и потребна информация за значимите неща, които не би трябвало да не помнят родителите преди първия образователен ден - главните правила за връщане към дневния режим и за акомодацията след ваканцията. В поредицата очаквайте фотоси на учебна тематика и видео за това по какъв начин децата откриват подправените вести.

На заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " разрешава в петък да получават на едно място най-важните вести от поредицата " На учебно заведение ". Необходим е единствено абонамент на специфичната страница на " Дневник ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:На учебно заведение 2017 (20)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР