Да комуникираш с 16-годишни е особено сериозно предизвикателство. Единственото нещо,

...
Да комуникираш с 16-годишни е особено сериозно предизвикателство. Единственото нещо,
Коментари Харесай

Джулиан Мур: Киното е моята дрога

Да споделяш с 16-годишни е изключително съществено предизвикателство. Единственото нещо, което постоянно споделям на щерка си, е в никакъв случай да не си скубе веждите

Понякога аз съм прекомерно заета, с цел да се топвам в носталгията по отминалите времена. И това ми харесва. Обожавам адреналина на работата в киното на високи обороти. Напрежението е моето гориво
 джулиан мур  джулиан мур  джулиан мур  джулиан мур
Остроумна, надарена, красива, заредена с еротично електричество и богат прочувствен диапазон – Джулиан Мур безспорно е измежду най-успешните и уважавани американски актриси за последния четвърт век. През 90-те тя направи име с превъзходни функции в съвременни кино класики като “Буги нощи ” и “Магнолия ” на Пол Томас Андерсън, “Големият Лебовски ” на братята Джоел и Итън Коен и комерсиални блокбастъри като “Изгубеният свят: Джурасик парк ” на Стивън Спилбърг. Преди три години Мур реализира най-големия си професионален триумф – премия “Оскар ” за основна женска роля в драмата “Все още Алис ”. Преди този успех Мур имаше три номинации за най-престижната премия в киното.
Днес тя е по-заета от всеки път и по всичко проличава, че 2018-а ще бъде мощна година за Джу,лиан Мур. Името на звездата е забъркано в четири кино лентата, които би трябвало да излязат в идващите месеци, измежду които “Глория ”, “След сватбата ” и “Bel Canto ”.

– Джулиан, след толкоз години на върха на Холивуд, изпитвате ли още неспокойствие от светските събития и алените килими? Скоро следва следващото издание на фестивала в Кан и Вие още веднъж ще бъдете една от звездните атракции на Лазурния бряг. Какво мислите за света на суетата, който е неразривно обвързван с огромното кино?
– Смея да настоявам, че това е относително дребна част от моето битие. Зависи за кое време на годината приказваме. Ако сме на фестивала в Кан през май, за който и Вие питате, то тогава аз всеки ден съм публично облечена и напълно се топвам и разгръщам в светския порядък на събитието. Такава е природата на тези фестивали, изключително на Лазурния бряг, където предходната година представихме чудесния филм Wonderstruck. Но това е много изолиран интервал от моя живот. Домът ми е в Ню Йорк. Придвживам се с метро. Ходя по срещи – професионални и с другари. Посещавам извършения по йога и повеждам относително скучно нюйоркско всекидневие. Всичко е доста рутинно и повтаряемо. Животът ми не е филм. Също по този начин е доста естествен, когато не фотографирам филм. Дори бих споделила, че е спокоен и спокоен.

– Как разпускате на фестивала в Кан. Ходите ли на изисканите вечерни яхтени празненства?
– Нямам опция. Програмата ни е извънредно стегната и прецизно структурирана. Ставам в шест и половина сутринта. Хапвам нещо вкусно до към 10 вечерта, пия малко вино и лягам.

– Кога за пръв път осъзнахте, че ще станете актриса?
– Мисля, че бях в девети клас и участвах в учебна пиеса. Играх основната роля и родителите ми бяха възхитени. Казаха ми, че съм доста красива и се регистрирам прелестно в пиесата. Комплиментът, даже и приближаващ от моите лични родители – ми направи мощно усещания. Повлия ми. Още тогава знаех, че желая да вземам участие и във филми, да бъда екранна изпълнителка. Когато пораснах дефинитивно се влюбих в света на седмото изкуство. Киното стана моята дрога. То ме опиянява и до през днешния ден.

– Дъщеря Ви навлезе в сложната тийнейджърска възраст. Как поддържате връзка с нея?
– Да споделяш с 16-годишни е изключително съществено предизвикателство. Единственото нещо, което постоянно споделям на щерка си, е в никакъв случай да не си скубе веждите. Не желая да ги унищожи. Разбира се, доста е значимо тя да знае за рисковите резултати на слънцето по време на летния сезон. Двете ми деца са доста бели като мен и им споделям да се мажат всеки ден със слънцезащитен крем. Кожата на щерка ми е фантастична и няма потребност от грим. Особено на тази възраст.

– Изпитвате ли носталгия по времената, в които децата Ви са били дребни и са огласяли фамилната къща с игрите си?
– О, да. И на мен, и на мъжа ми. Липсва ни доста. Трябваше да се приспособяваме към осезаемо новите условия в къщата. Напускането на едно от порасналите деца променя фамилната динамичност. Сега той ще се върне, с цел да отидем на почивка. И ще бъде като в положителното остаряло време. От друга страна няма по какъв начин да върнем предишното и е добре постоянно да гледаме напред в бъдещето. Хората, които са прекомерно захласнати от своето минало изпускат опциите, които сегашното продължава. Понякога аз съм прекомерно заета, с цел да се топвам в носталгията по отминалите времена. И това ми харесва. Обожавам адреналина на работата в киното на високи обороти. Напрежението е моето гориво.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР