Да, казахме, че ще спазваме диета, но не уточнихме когаНеобходими

...
Да, казахме, че ще спазваме диета, но не уточнихме когаНеобходими
Коментари Харесай

Печени мини чийзкейкчета

Да, казахме, че ще съблюдаваме диета, само че не уточнихме по кое време

Необходими Продукти

За основата


● бисквити - 120 г смлени
● захар - 40 г
● краве масло - 50 г (разтопено)

За пълнежа


● крема сирене - 450 г (по - висок %)
● заквасена сметана - 80 г
● пудра захар - 100 г
● ванилов дестилат - 5 мл
● яйца - 2 бр.(стайна температура)

За украса


● ягодово сладко - 100 г
● сладкарска сметана - 100 мл
● сладкарска багра - 1/2 к.ч. (Червена)

Начин на подготвяне

Подготовка на основата:

Загрейте фурната до 160°C. Постелете форма за мъфини с хартиени или силиконови формички и оставете настрани. В дребна купа смесете смлените бисквити с кристалната захар, по-късно прибавете разтопеното масло и разбъркайте с лъжица, до момента в който всички съставки се комбинират.

Разпределете отмерено сместа от масло и бисквити във всички 12 формички (приблизително 1 супена лъжица и половина за всяка кошница), по-късно леко изравнете и печете в авансово загрята фурна за 5 минути. Извадете от фурната и пригответе пълнежа за чийзкейка.

Подготовка за пълнежа:

Разбийте крема сиренето със заквасена сметана с телена бъркалка, прибавете половината пудра захар и разбъркайте, по-късно прибавете останалата захар и ваниловия дестилат.

В самия край прибавете едно по едно яйцата и разбъркайте, до момента в който сместа стане компактна. Разпределете отмерено пълнежа във всичките 12 форми като цялостните до върха.

Печете в авансово загрята фурна на 160°C за към 25 минути, според от силата на фурната. Извадете формата от фурната и оставете мини тортичките във формата, до момента в който се охладят изцяло (поне 1 час). Поставете в хладилника за 3 часа, с цел да се охладят изцяло.

Украса:

Изсипете сладкото от ягоди в пош и отрежете дъното му. Направете кръг в средата на всяка бисквитка, тъй че ръбовете да останат празни.

Разбийте сладката заквасена сметана, след което я подредете в 3 равни купи. Смесете аления цвят със сладката сметана, направете 2 нюанса: червен и розов и оставете сладката сметана такава, каквато е в третата купа.

Подредете и трите цвята върху парче пластмасово фолио, по-късно навийте фолиото, затворете левия и десния край и отрежете десния край с ножица. Поставете по този начин приготвената сладка сметана и украсете по избор.

Печеният мини чийзкейк е подготвен!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР