Да живееш на село, далеч от големия град си има

...
Да живееш на село, далеч от големия град си има
Коментари Харесай

Хармония при пътуването: можете ли да решите тази загадка?

Да живееш на село, надалеч от огромния град си има цена. Главният воин в тази мистерия трябвало да се вози на трен всеки ден, с цел да стигне до офиса и след това да се прибере вкъщи. На всичкото от горната страна гарата също била надалеч от вкъщи му, тъй че се налагало жена му всеки ден да го вози с колата до влака и след това още веднъж да го взима, с цел да го прибере у дома.

Съпругата всяка вечер тръгвала по този начин от вкъщи им, че да бъде тъкмо в 18.00 часа пред гарата – тъкмо тогава от града пристигал влакът, в който пътувал мъжът й.

Един ден изненадващо мъжът завършил работа по-рано и имал опция да се порадва на в допълнение време със брачната половинка си. Той побързал от офиса към гарата и съумял да хване влака, който тръгвал тъкмо един час по-рано, тъй че да дойде на гарата тъкмо час по-рано спрямо времето, в което нормално го чакала жена му.

Тъй като не съумял да й се обади по телефона, тя нямала визия за извоювания един час. Затова мъжът решил да тръгне към къщи, тъй че да пресрещне брачната половинка си с колата по пътя. Когато я срещнал по пътя, качил се в колата и двамата пристигнали вкъщи си, те към този момент нямали цялостен час преднина, само че съумели да завоюват 20 минути по отношение на всяка друга вечер.

Въпросът е: Колко време мъжът е вървял от гарата до момента в който засече по пътя колата на жена си?

За повече леснота одобряваме, че дамата не се постанова да чака при посрещането на мъжа на гарата, че цялото време за слизане и среща е пренебрежимо малко. Приемаме също, че дамата се движи с идентична скорост в двете направления и по еднакъв маршрут.

Отговора вижте тук.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР