Ако някога сте се чудили какво ще стане, ако мълния

...
Ако някога сте се чудили какво ще стане, ако мълния
Коментари Харесай

В Канада ще пробват да си приготвят пуканки с мълния

Ако в миналото сте се чудили какво ще стане, в случай че гръмотевица удари великански плик, цялостен с неизпечени пуканки, скоро може да получите отговор на този въпрос, написа уеб сайтът Кану.

Компанията „ Синеплекс ентъртейнмънт “ е инсталирала 6-метров плик за пуканки със специфична царевица, обвързван с гръмоотвод на автомагистрала 401. Съоръжението е конфигурирано сред градовете Уиндзор и Тилбъри в Канада.

Компанията за киносалони е подхванала акцията за удоволствието на феновете, като си е сложила за цел да отговори на необикновени техни въпроси. А опцията за пукането на пуканки благодарение на мълния е един от тях. Въпросната торба е била сложена в покрайнините на Уиндзор, тъй като през годината тук падат най-вече мълнии в цяла Канада.

Инсталацията с пуканките се следи 24 часа в денонощието от видеокамера и феновете могат онлайн да видят в интернет какво ще стане с нея в някоя гръмотевична нощ. Експериментът може да се наблюдава онлайн тук.

Зрителите са призовани да заложат и на това дали ще се пръкнат същински пуканки след удара на мълния или ще излязат единствено прегорели „ циганчета “. Инсталацията ще остане край автомагистралата до 2 септември. (БТА)

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР