Да изчистим този въпрос - коалиция с ГЕРБ и ДПС

...
Да изчистим този въпрос - коалиция с ГЕРБ и ДПС
Коментари Харесай

Кирил Петков: Да изчистим този въпрос - коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да има |

Да почистим този въпрос - коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да има, разгласи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред Българска национална телевизия. Той очерта и партиите, с които групировката има кардинално схващане - " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме! " и насочи апел за поддръжка и към " ИТН ".

" Едва по-късно може да стартира диалогът за политики и ръководство на рецесиите ", бе безапелационен Петков. 

" Смятаме, че този път би трябвало да имаме държавно управление. То би трябвало да е почтено пред хората, по този начин, че да почувстват успеваемостта му още в първите месеци на идната година ", разгласи Любомир Каримански от Има Такъв Народ. 

Според Христо Иванов рецесиите са комплициран възел, който партиите би трябвало да вземат решение дружно. Но първата стъпка за решение на политическата рецесия и ликвидирането на корупцията, с цел да се преодолее рецесията в държавността.

" Корупцията е в основата и по тази причина би трябвало да излекуваме българската държавност от нея. Въпросът е " нито глас за Пеевски " като образец за този недостатък. Движение за права и свободи подскачат, тъй като желаят още веднъж да влязат във властта. Мнозинството от гласоподавателите желаят завършек на този модел, другояче ги обричате на политическа изолираност ", съобщи Иванов.

И представителят на ГЕРБ Деница Сачева, и зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев отхвърлиха да се водят диалози на високо равнище за коалиция сред двете партии. Цонев обаче бе безапелационен, че в случай че партиите на смяната не могат да сформират държавно управление, това ще създадат старите партии. 

" Движение за права и свободи не е водила диалози с никого за държавно управление. Ще създадем старите партии коалиция, като не можете вие. Ако в следващия парламент 4-те партии имат 121, отново ли резултатът е същият? Навсякъде ни питат за какво няма държавно управление. Ние ще създадем всичко допустимо да има държавно управление този път ", разгласи Цонев.

Според него Сарайският модел е дал подтик на страната към НАТО и Европейски Съюз.

" Това е моделът, който пази страната ни. Проблемът на държавността е кръгът " Капитал ", абонирани са за властта от 25 година Това е пленената държавност по думите на Христо Иванов ", съобщи заместникът на Мустафа Карадайъ. 

Деница Сачева пък се възмути от пренебрежението на другите партии към волята на народа, който гласоподава за ГЕРБ.

" Няма диалог с Движение за права и свободи. Но когато приказваме за предстоящ държавно управление, вие би трябвало да се преценявате с волята на народа. Ако 650 000 души са избрали ГЕРБ, не можете да кажете, че те не могат да бъдат уважавани ", обърна се тя към Кирил Петков с уточнението, че ГЕРБ има повече гласове с " Продължаваме промяната ".  

Мая Манолова от ИБГНИ разгласи, че след 14 ноември разновидностите за сформиране на държавно управление са два - старите партии Движение за права и свободи и ГЕРБ, и кабинет на обединенията на митинга.

" Хората чакат смяна, би следвало да има и дейности. Общо деяние бе подаването на тъжба против скандалното решение на ЦИК за контролните разписки. Въпросът е дали Българска социалистическа партия ще продължи да упорства за това ", уточни Манолова.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пък се възмути от " това отскачане " на Манолова за контролните разписки. Той бе безапелационен, че те би трябвало да се преброят, с цел да няма подозрение за операции на вота. А по въпроса за бъдещото държавно управление отсече:

" Без Българска социалистическа партия няма да може да стане държавно управление. Най-важното е да има кабинет, другото ще е злополука. И ГЕРБ, и Движение за права и свободи не са партиите, с които можем да вършим коалиция ", бе безапелационен той.  

За имунизациите

Деница Сачева упрекна служебното държавно управление, че от самото начало се занимавало с изчегъртване на специалисти и започвало от нулата, вместо да ревизира има ли задоволително О2 в лечебните заведения, да надгради направеното от ГЕРБ и да стартира осведомителна акция, както и да подреди лечебните заведения. Според нея високата смъртност от Коронавирус в страната и ниските равнища на имунизация се дължат на " неналичието на доверие посред ни ", тъй като всеки, който идва на власт, мисли, че всичко стартира от него.

Кирил Петков предложи като вид за излизане от рецесията със документите за COVID-19 да се вършат всеобщи проби за антитела и в случай че се окаже, че човек има задоволително, да се издаде нещо сходно на зелен документ за 2 месеца. Според него акцията за имунизирането против вируса е трябвало да стартира по-рано. 

Христо Иванов счита, че единственото дълготрайно решение е имунизирането. Той подсети предлагането на Демократична България всяка партия да излъчи специалист и да стартират договаряния, само че никой не се отзовал. Според него би трябвало да се стартира с проект какво ще се прави следващата година. " Планиране и имунизация му е майката ", разгласи Христо Иванов.

Йордан Цонев разгласи, че големият проблем с пандемията има сложни аргументи. Въпросът бил комплициран, тъй като се дължи на специфичната национална логика на психиката и липса на политически водачи. А в такива обстановки те поемат нацията. Докато България се чудела какво да прави, Европа към този момент мисли за постпандемията.

За лечебните заведения

" Хванах се за главата, до момента в който бях в Ямбол, виждайки локалната болница. Пациентите там се придвижват в одеяла. Лечебното заведение се нуждае от 25 млн. лева, с цел да бъде приключено. В същото време всяка година в опазването на здравето изтичат 5,6 милиарда лева Въпросът е какво вършим със здравната рецесия, разяснява Кирил Петков

Според него, когато един шеф на болница получава 80 000 лева, а един млад доктор се чуди по какъв начин да оцелее, той търси вероятност на Запад. 

За автомагистрала " Хемус "

Според Деница Сачева вътрешният министър Бойко " Рашков постоянно се засилва преди избори ". Всичко, което той правел досега, тя дефинира като медийна бомба - по този начин било и с подслушванията, и с др. Досега Рашков не дал нищо в прокуратурата, с цел да бъде потвърдено обвиняването.

Как си представяте България

Мая Манолова: Справедливост за всички. Децата ни си потеглиха, тъй като изоставащите им съученици станаха ръководещи.

На това Деница Сачева отговори, че до момента в който е била на власт, ГЕРБ е вложила 2 милиарда лева в обучение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР