Да избереш София за център за споделени услуги не е

...
Да избереш София за център за споделени услуги не е
Коментари Харесай

Борисов: Избирането на София за център за споделени услуги не е много лесна работа

Да избереш София за център за споделени услуги не е доста лесна работа. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на откриването през днешния ден на нов център за споделени услуги на Групата на Световната банка в София тех парк. По думите му резултатите, които България демонстрира във всяка една област, са отлични. Той благодари и на Кристалина Георгиева, която посредством работата си в Световната банка е посочила, че българите заслужават доверие.

Борисов регистрира, че от през вчерашния ден към този момент е реалност отдаването на концесия на летище София. Той уточни, че това е била една от най-сложните и най-важни концесии. Именно по тази причина консултациите в избора на концесионер са били поверени на Световната банка. Това е било направено, с цел да се види, че в България публичните поръчки се вършат транспарантно, ясно и тъкмо. Той съобщи, че с доста малко над втория е спечелил операторът на летище Мюнхен. Затова Борисов благодари на Световната банка за съдействието и помощта.

Премиерът добави, че в този момент следва построяването на един от най-важните коридори - София - Скопие - Тирана. "Мисля, че доста отива на Световната банка. Не единствено финансиране, а и по същия метод да съблюдавате целия развой, тъй като той е геостратегически, извънредно значим, и ще даде мощен подтик на развиването на района ", съобщи Бойко Борисов.

Министър-председателят посочи, че индустриалните зони в България се множат. По думите му не е инцидентно, че неправителствените организации регистрират 5 % изсветляване на бизнеса. Освен това в ИТ бранша България се развива 2-3 пъти по-бързо, в сравнение с другите страни в Европейски Съюз. Според него не е инцидентно, че един от осемте суперкомпютри ще бъдат точно в страната ни.

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че през днешния ден е един от положителните образци, тъй като световна институция като Световната банка и нейната група намира мотив да припознае България като второто място след Чанай, Индия, където да бъде открит сходен център за споделени услуги.

Кметът на София Йорданка Фандъкова счита, че откриването на сходен център е огромно самопризнание за столицата на България.

Световната банка е извънредно удовлетворена да стартира своята активност в този нов офис за споделени услуги в София, сподели ръководещият и основен админ на Групата на международната банка Шаолин Янг. Той благодари на българското държавно управление за партньорството за учредяването на този център, както и за партньорството сред България и групата на Световната банка. "Щастливи сме да стартираме една нова фаза в нашето партньорство ", сподели още Шаолин Янг. Той чака, че този център ще дава най-високо качество корпоративна ИТ поддръжка за бизнеса на Световната банка по света. Освен центърът ще способства за съдействие в действително време и поддръжка за банковите интервенции допълнително от 160 страни по света.

Групата на Световната банка откри през днешния ден нов център за споделени услуги в София. Чрез него ще се дава корпоративна и софтуерна поддръжка за бизнес интервенциите на институциите от групата по целия свят. Реализацията на плана ще се реализира поетапно. Началната фаза стартира още този юли. Пълният потенциал от над 300 заети места се възнамерява да бъде доближат в петгодишен период. Около 75 IT специалисти ще бъдат наети до лятото на 2020 година Плановете са през 2021 година те да станат 150 и до 200 в годините по-късно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР