Да избереш подарък не е никак лесно. Но знаете ли,

...
Да избереш подарък не е никак лесно. Но знаете ли,
Коментари Харесай

Десет неща, които не трябва да подарявате

Да избереш подарък не е по никакъв начин елементарно. Но знаете ли, че има дарове, които не е хубаво да се подаряват? Животните, подарявани на държавни водачи: кучета, камила, петел... Ето нещата, които не трябва да подаряваме, тъй като носят неприятна прокоба:

1. Часовник
Ако подарите часовник на другар, то той ще изчезне от живота ви. Такива са някои вярвания, свързани с брояча на времето. Дори всичко сред вас да е наред, има възможност връзките ви да охладнеят. Така че не подарявайте часовник на никого, в случай че не желаете да се отървете от него.

2. Книга
Звучи като превъзходен подарък, само че е повече от ясно, че книгите не са за всеки. Ако се има вяра на поверията, подарите ли книга на колегата си, това ще докара до недоразумение в фамилията.

3. Домакински съдове
Кухненските съдове са знак на дома. Но в случай че желаете да подарите на някого тенджера, наложително би трябвало да сложите паричка вътре. Така ще предпазите хората, на които вършиме този подарък, от безпаричие.[подарък]

4. Нож или ножица
Никога не подарявайте остри предмети и хладни оръжия. Тези пронизващи и режещи предмети носят негативна сила и злощастие.

5. Огледало
Огледалото е предмет, привързан с мистичност и разнообразни вярвания. Смята се че съхранява неприятна сила и може да я съобщи на хората, които го употребяват.

6. Портфейл
Всеизвестно е, че празен портфейл не се подарява, защото носи риск от финансови проблеми. Ако въпреки всичко го изберете като подарък, наложително сложете монета вътре. Така ще неутрализирате отрицателната сила.

7. Перли
Дори красивите перли имат тъмна страна. Според вярванията в случай че получите подобен подарък, това ще ви донесе много проблеми и даже може да изгубите непосредствен човек. Ето за какво е целесъобразно човек самичък да си купува бижута.

8. Пари
Даването на пари се счита за неприятна прокоба. Така алегорично вие давате на получателя цялото си богатство и лишавате себе си от шанс.

9. Лекарства
Едва ли има доста хора, които биха решили да подaрят сходно нещо на непосредствен човек, само че и такива неща се случват. С подобен подарък ще напомните на получателя за болест, от която страда. Възможно е положението му даже да се утежни. Така че медикаментите са строго неразрешени!

10. Домашен любим
Дали ще подарите, котка, куче или кон – вие подарявате живот, а не просто предмет. Според поверията това може да докара до утежняване на връзките с индивида, който ви подарява домакински любим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР