Да имаш въображаем приятел е нещо обичайно, когато си малко

...
Да имаш въображаем приятел е нещо обичайно, когато си малко
Коментари Харесай

Излиза Чоки от Джон Уиндъм

Да имаш утопичен другар е нещо всекидневно, когато си малко дете. Но Матю не е дребен. Той е на единайсет, а и измисленият му приятел е много необикновен. Защо, желае да знае Чоки, денонощието се състои от 24, а не от 32 часа? Защо съществуват два пола вместо един? Защо Матю не реши домашното си по математика, като употребява двоичната бройна система? Когато въпросите стават прекомерно комплицирани и объркващи, родителите на Матю стартират да изпадат в суматоха. Ами в случай че Чоки не е артикул на въображението му, а нещо напълно друго? Кой е Чоки? И какво може да желае от едно 11-годишно момче?
Уиндъм трансформира една история за „ отнемане “ във въздействащ разказ за безотговорното ни отношение към личната ни планета. – Телеграф
Задължителна книга за всички, които не са безразлични към напредъка на човечеството. – Портланд Бук Ривю
През 80-те години по книгата е сниман известен ефирен сериал, който има две продължения – „ Децата на Чоки “ и „ Предизвикателството на Чоки “.
Джон Уиндъм (1903–1969) е английски публицист, едно от огромните имена в научната фантастика. Автор е на 12 романа, най-известни измежду които са „ Денят на трифидите “, „ Кукувиците от Мидуич “, „ Чоки “ и „ Какавидите “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР