Да имаш котка е не само приятно, но и полезно,

...
Да имаш котка е не само приятно, но и полезно,
Коментари Харесай

Защо котките са полезни за здравето на хората

Да имаш котка е освен прелестно, само че и потребно, защото пухкавите мъркащи създания спомагат за по-доброто здравословно положение на стопаните си. Всяка котка има доста потребни свойства, които усъвършенстват здравето на хората, с които контактува постоянно.

Защо котките са потребни за здравето на хората?

Котешкото мъркане спомага за по-бързото зарастване на раните. До ден сегашен учени от целия свят се чудят каква тъкмо е връзката сред мъркането на котката и подобряването на здравословното положение на нейния собственик, само че обстоятелствата приказват сами за себе си.

Котките мъркат в диапазона на лечебна осцилация, е една от работните хипотези на експерти от Съединени американски щати. Те са пресметнали, че котката мърка с периодичност от 25 до 150 херца - това е честотата, при която най-добре се възвръщат котешките мускули и кости.

Интересен факт е, че тези нановълни са доста подобаващи и за хора, защото усъвършенстват способността на човешкия организъм да се регенерира. Диапазонът от 25 до 150 херца е лечебен от позиция на медицината. С помощта на котешкото мъркане счупените кости и повредените мускули се възвръщат доста по-бързо.

 Котка

Собствениците на котки знаят, че когато не им е добре или нещо ги боли, котката идва, без да я повикат, и ляга на това място, след което незабавно стартира да мърка. Възможно е от време на време котката да не легне навръх мястото, което е мъчително, което учудва стопанина ѝ - тя в действителност ляга върху центъра на болката, т.е. върху мястото, което е проблематично.

Котките са потребни, тъй като понижават равнището на стрес и това е потвърдено с редица научни проучвания на експерти от разнообразни страни. Благодарение на мъркащите същества човек понижава риска от инфаркт с цели 40 %, тъй че хората с проблеми в сърдечната област е добре да имат котка у дома.

Котката ни лекува, защото понижава безпокойството, без значение дали то има причина или е обусловено от стрес. Тези домашни любимци имат свойството да работят успокояващо на хората, по тази причина, в случай че нямате котка, използвайте опцията да посещавате другари, които имат, с цел да може да погушкате тяхната фаворитка и да се подложите на котешка терапия за възстановяване на здравословното си положение.

Вижте още аргументи да вземете котка!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР