Да имаш дълга коса си остава вечен символ на женственост.

...
Да имаш дълга коса си остава вечен символ на женственост.
Коментари Харесай

Дълга косата – как да я поддържаме красива?

Да имаш дълга коса си остава безконечен знак на женственост. Всяка жена мечтае да има дълга и красива коса, а няма мъж, които да не се захласне след дългокоса хубавица. Дължината на косата дава опция и на огромно многообразие от прически.

Добрата грижа за твоята дълга коса изисква доста повече старания, в сравнение с за къса или приблизително дълга коса. Дори самото миене и изсушаване на дългата коса лишава доста време. Коса, когато е здрава пораства със сантиметър – сантиметър и половина всеки месец и всяка жена желае тя да е лъскава и гъста, само че с цел да бъде това факт са нужни непрекъснати грижи за нея. Ако кожата на главата е изтощена, то това важи и за косъма – става трошлив, изтънява и изгубва блясъка си. Причината за това е неналичието на соли като желязо, калций, цинк, магнезий.

Трябва да се знае, че косата е най-сигурният барометър на тялото, показващ наличието или неналичието на положително здраве.

Медицината е потвърдила, че дневната консумация на основни витамини като тези от групата на витамин В може да помогне на косата ви да стане по-гъста и здрава. Здравословното хранене от доста огромно значение за здравето на косата, а от там за нейната хубост. Причината за това, е че косата е построена най-вече от протеини. Здравословното хранене разрешава на нужните хранителни субстанции да се усвоят от организма. Това неизбежно ще се отрази позитивно на растежа на косата.

От доста огромно значение за хубавичко и дълга коса са протеините, желязото и минералите. Ако желаете да имате красива коса би трябвало да се храните с храна, която е богата на мляко и млечни артикули, грах, извара и соя. Ако пиете по към 3 литра вода дневно, това ще спомогне хидратацията. Кокосовата вода пък е богата на минерали. Хубаво е да включите храни богати на желязо като да вземем за пример фурмите. Смокините и цвеклото също са доста потребни за косата. За да подхраните косата си с всички нужни витамини и минерали е добре да консумирате повече зелени листни зеленчуци, домати, папая и круши. Зеленият чай също е доста потребен за косата.

Не е належащо да миете всекидневно косата си. Да, непорочност за косата е значима, само че при дълга коса, не е належащо да я миете всеки ден. Всъщност, доста стилисти предлагат да пропуснете един ден, а може от време на време и два, с цел да се избегне загубата на основни хранителни субстанции. Колко дни може да пропуснете, демонстрира самата коса, само че в случай че тя не позволява нито ден, тези дни, в които пропускате използвайте изсъхнал шампоан. Той освен ще почисти и освежи косата ви, а също по този начин ще й придаде размер и компактност. Всичко, което би трябвало да извършите по-късно е да прокарате пръсти през нея, с цел да й придадете прелестно чорлав тип. Никога не сресвайте дълга коса мокра – това води до раздробяване на косъма. За да срешете своята коса постоянно избирайте кръгли четки. Хубаво е да започнете в посока от корените към края на косата. Така ще придавате още повече размер на косата ви.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР