Да даваш пари за любимото си занимание няма нищо лошо,

...
Да даваш пари за любимото си занимание няма нищо лошо,
Коментари Харесай

Хората са платили 48.3 млрд. долара в мобилни игри през 2017 г.

Да даваш пари за обичаното си занятие няма нищо неприятно, а геймингът е занимание без възрастови ограничавания. Проблемът обаче идва, когато осъзнаеш, че някои хора заплащат баснословни суми за неща, които даже мъчно могат да бъдат избрани като „игри“.

По данни на статистическата компания Sensor Tower, през 2017 година в мобилните игри са изхарчени цели 48.3 милиарда $. Това значи, че 82 % от всички доходи на разработчици в App Store и Гугъл Play идват точно от игри, а скокът е с 30 % по отношение на 2016 година

Най-печелившото заглавие и при двете платформи е Monster Strike на Mixi. Играта бе пусната през 2013 година и на първо време стана шлагер в Япония. Honor of Kings на Tencent е второто най-печелившо заглавие, само че имайки поради, че данните не включват китайския Android пазар, тя много евентуално би трябвало да е преди всичко.

По-нататък следват Aniplex’s Fate с тяхната Grand Order, Supercell с Clash Royale и King с неостаряващата Candy Crush Saga.

В Съединените щати мобилните игри са донесли 10.7 милиарда $, което е нарастване с 25. %. Те дават 79 % от всички доходи от мобилни приложения.

Интересно е, че Sensor Tower предвижда лек спад в разноските в мобилни игри, защото от ден на ден консуматори се преориентират за развлекателните си потребности в придвижване към платени видео стрийминг приложения като HBO Now.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР