Да бъде приета на европейско равнище Черноморска стратегия, така както

...
Да бъде приета на европейско равнище Черноморска стратегия, така както
Коментари Харесай

Ивелина Василева в Обзор: Ще работя за европейска Черноморска стратегия, която да развива региона

Да бъде призната на европейско ниво Черноморска тактика, по този начин както към този момент има такива за Балтийско и Средиземно море. По тях интензивно се работи по районни планове, които развиват обитаемоте места по крайбрежието, усъвършенстват свързаността и подтикват икономическите действия, свързани с морето - туризъм, риболовство и аквакултури, морски превоз. Това е една от идеите на претендента за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева, която се срещна с поданици на Обзор.

"Ние, представителите на ГЕРБ, участваме в тези избори с ясното схващане, че през последните години бяха положени доста старания за това страната ни да върви напред. От позиция на финансово-икономическите индикатори в България, през последните единствено 5 години, се регистрира позитивна смяна в няколко съществени знака ", сподели Василева и обърна внимание на следните обстоятелства:

- Увеличаване на Брутния вътрешен артикул с 39 %;
- Увеличаване на минималната работна заплата с близо 60 %,
- Увеличаване на междинната работна заплата с близо 40 %;
- Най-ниското равнище на безработица през последните години, а точно 4.8 %, което е на санитарния минимум;
- Най-ниските равнища на държавен дълг 20-22 %. България е една от трите страни в Европейски Съюз с най-ниско равнище на дълга, което е добра вероятност и добра оценка за ръководството и финансовото положение на страната;

"Въпреки всичко обаче, продължава да има доста отворени въпроси. Има нужда от още доста работа, тъй като напълно закономерно, хората желаят по-добри приходи и условия за живот, още по-добра среда. Хората желаят да имат вероятности, почтена работа и несъмнено, децата да получават положително обучение и шансове за развиване в страната си. Затова нашата цел е да създадем условия стопанската система да продължи да се развива, а хората да имат приходи, които са равни на средноевропейските и да са удовлетворени от образованието, опазването на здравето и обществените услуги ", сподели Ивелина Василева.

Тя обърна внимание, че ВиК - Бургас стартира реализирането на огромен план, който ще бъде финансиран с европейски средства. Той обгръща цялата област Бургас. Въз основа на осъщественото изцяло проучване на ВиК системата в обитаемоте места, ще бъдат построени пречиствателни станции там, където още няма такива и ще бъде доизграждана или реконструирана ВиК мрежата. Очаква се разглеждане и утвърждение на плана. Предвижда се втора камера на резервоара над Обзор, който довежда водата от язовир Камчия. Освен това е планувано да се реконструира пречиствателната станция, с цел да има задоволително потенциал за в бъдеще.

"Друг значим миг е оправянето с следствията от бурята от преди две години, когато беше обиден плажът на Обзор и канално-помпената станция в ниската част към него. Поет е ангажимент от ВиК още идната година да бъде осъществена рехабилитацията на оборудването ", сподели Василева, която е ръководител на парламентарната Комисия по околната среда и водите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР