Да бъде преместен паметникът на търновската учителка Вела Благоева, настоява

...
Да бъде преместен паметникът на търновската учителка Вела Благоева, настоява
Коментари Харесай

Учители искат преместване на паметника на Вела Благоева в Търново

Да бъде изместен паметникът на търновската учителка Вела Благоева, упорства Педагогическият съвет на СУ „ Вела Благоева “. На свое съвещание на 19 декември учители са взели това решение. Преподавателите оферират на Общинския съвет в остарялата столица бюстът, който от години е в подножието на стълбите на едноименната улица в града да бъде експониран в школото.

„ Дворът на учебното заведение е 32 декара. Идеята е да поемем грижата за паметника на патрона на образователното заведение “, разяснява шефът на учебното заведение Ангел Янчев.

От него се чака да изготви формалното предложение след гласуването на сътрудниците му.

„ Споделих за решението ни с общинския консултант господин Петко Тюфекчиев, който е регионален ръководител на Българска социалистическа партия и с ръководителя на групата на социалистите в локалния парламент господин Стефан Стефанов, и чакаме поддръжка в Съвета “, посочи шефът на Средно учебно заведение „ Вела Благоева “ Ангел Янчев.

Янчев е регионален координатор на Движение „ България на жителите “ на някогашните просветителни министри Меглена Кунева и Даниел Вълчев и част от Реформаторския блок.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР