Да бъде предоставена информация за процеса на вземане на решение

...
Да бъде предоставена информация за процеса на вземане на решение
Коментари Харесай

Прозрачност без граници“ с три въпроса към премиера за мобилните оператори

Да бъде предоставена информация за процеса на взимане на решение за понижаване приблизително с 40% на еднократните такси за честоти, които заплащат мобилните оператори. Това желаеха от Асоциация " Прозрачност без граници " посредством писмо до министър - ръководителя на Република България акад. Николай Денков.

От организацията припомниха, че и през тази година, трите най-големи телекомуникационни оператора (Vivacom, Yettel и А1) покачиха своите цени на услугите за физическите и юридическите лица едностранно без потребителите да имат право на избор или отвод от " услугата ". Така трите огромни телеком оператора за трета поредна година постановат индексиране на цените на услугите си, базирайки се на инфлацията по настоящите, срочни контракти, се споделя в писмото.
 Омбудсманът настоя да се вземат ограничения против мобилните оператори
Омбудсманът настоя да се вземат ограничения против мобилните оператори

Очаква се за поредна година да се вдигнат цените на предоставяните от тях услуги

Според асоциацията тези цени не са разходно насочени . Те насочат следните въпроси към премиера
Доколкото за поредна година нарастването на цените става на практика по едно и също време и ставащо с позоваване на неравноправни клаузи в договорите не смятате, ли че би трябвало да се ревизира активността на органи като КЗП, Комисия за защита на конкуренцията и КРС? Поемате ли ангажимент, че при открити дефицити в правната рамка при активността на тези органи, ще предизвиквате бързи промени? Прозрачният и честен бизнес предизвиква триумфа, само че отсъствието на тласъци и слабите регулации основават благоприятни условия за непозволено държание и нелоялни търговски практики. Затова и една от основните ограничения за основаване на среда на социална непоносимост към корупцията, планувани в Националната тактика за предварителна защита и противопоставяне на корупцията 2021-2027 (Приоритет 6, Мярка 2) е ориентирана към интегритет в бизнеса. Затова питаме учен Денков и следното: Ще предприемете ли към този момент действителни ограничения по реализация на антикорупционната тактика за стимулиране, посредством стопански и правни средства, българският бизнес да вкара действително правилата на положителното ръководство и бизнес интегритета, като част от " модерната " ЕSG идея?  КЗП не може да отбрани потребителите от мобилните оператори, последната дума е на съда
КЗП не може да отбрани потребителите от мобилните оператори, последната дума е на съда

Министерството на превоза и известията нямало какво да добави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР