Да бъде назначен заместник-министърът на външните работи на Руската федерация

...
Да бъде назначен заместник-министърът на външните работи на Руската федерация
Коментари Харесай

Путин подготвя денонсиране на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

" Да бъде назначен заместник-министърът на външните работи на Руската федерация (РФ) Сергей Алексеевич Рябков за формален представител на президента на РФ при разглеждането от двете камари на Федералното заседание на РФ на въпроса за денонсирането от РФ на Договора за елементарните въоръжени сили в Европа, подписан на 19 ноември 1990 година в Париж ", се споделя в оповестеното предписание на Путин.

Договорът за елементарните въоръжени сили в Европа вкарва ограничавания за броя на тежките оръжия, които могат да бъдат разполагани на европейския континент, отбелязва ДПА. Под " тежки оръжия " се схваща танкове, бойни машини на пехотата, тежка артилерия, бойни самолети и хеликоптери.

Документът предлага идентични ограничавания за държавите-членки на НАТО и на Варшавския контракт. 

Русия подписва контракта през 1990 година, а 9 години по-късно има приспособен вид, утвърден единствено от 4 страни, измежду които и Русия, макар, че е подписан от 30 страни.

През 2007 година Москва прекратява осъществяването на множеството си отговорности по него с претекста, че страните от НАТО би трябвало да стартират да извършват заложеното в него.

От 2015 година съветски представители не вземат участие в срещите на съвещателната група по контракта.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР