Да бъдат намалени правомощията на главните архитекти на общините като

...
Да бъдат намалени правомощията на главните архитекти на общините като
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ работят по свиване на правомощията на главните архитекти

Да бъдат понижени пълномощията на основните архитекти на общините като антикорупционна мярка, е една от самодейностите на депутатите на „ Продължаваме промяната “, съобщи във Велико Търново Настимир Ананиев, ръководител на парламентарната комисия по районна политика.

Масово архитекти в страната са апелирали за разтрошаване на монопола на основните архитекти на общините и това следва да бъде облечено в законодателна рамка, като се понижат пълномощията на основните архитекти, разяснява ръководителят на парламентарната комисия по районна политика Настимир Ананиев.

Той дефинира в този момент настоящия модел в работата на основните архитекти като средновековен.

„ Проблемът с основните архитекти е много съответен и ще би трябвало да се търси някакво законово решение – един развой, при който да няма един човек, който да взема решенията и който да може от него да зависи всичко и по този метод да се подвига корупционния риск, “ съобщи Ананиев, представен от БНР.

По тематиката се работи с районните браншови организации, с цел да се облекчат капиталовите процеси в строителството, добави заместник-председателят на районната комисия арх. Йордан Терзийски.

„ Първо ще имаме краткосрочни промени в Закона за устройство на територията, а дълготрайната цел е да създадем един закон или кодекс, който по-генерално да реши проблемите в бранша, “ изясни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР