Да бъдат намалени данъците върху реализираните доходи от търговия с

...
Да бъдат намалени данъците върху реализираните доходи от търговия с
Коментари Харесай

Намаляват данъците за доходи от търговия с акции и криптовалути

Да бъдат понижени налозите върху осъществените приходи от търговия с акции и криптовалути, оферират от Министерството на финансите с квалифицираните промени в данъчните закони, които са пуснати за публично разискване. 

Предложенията за промени в Закона за налог върху приходите на физическите лица целят да се внесе спомагателна изясненост във връзка с данъчното отнасяне на приходите от продажба на виртуални валути, показват от министерството. Наред с това се предлага да се вкара приспадане на нормативно избрани разноски при продажба на финансови активи в размер на 10 на 100, както и да се разшири обсегът на приходите, за които се дава информация от работодателите и предприятията платци на приходи.

Във връзка с  определянето на облагаемия приход от продажба или подмяна на акции, дялове, обезщетителни принадлежности, капиталови бонове и други финансови активи, в това число и виртуални валути, както и от търговия с задгранична валута се предлага да се приспадат 10 на 100 нормативно избрани разноски. Досега данъкът върху тези приходи се определяше като разлика сред осъществените приходи от продажбата на активите и цената на придобиването им. Сега Министерството на финансите предлага този осъществен приход да бъде понижен с 10% нормативно приети разноски и останалата сума да бъде облагана.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР