Д-р Пратикша Прабхудессаи завършва своята бакалавърска степен по Аюрведа, медицина

...
Д-р Пратикша Прабхудессаи завършва своята бакалавърска степен по Аюрведа, медицина
Коментари Харесай

Д-р Прабхудессаи с ценни съвети за храненето на различните типове хора

Д-р Пратикша Прабхудессаи приключва своята бакалавърска степен по Аюрведа, медицина и хирургия през 2010 година и от този момент не стопира да практикува, навлизайки все по-дълбоко в дебрите на индийската медицина.

Работи близо пет години като аюрведичен доктор в Главния здравен център на Гоа, полагайки грижи за небогати пациенти в потребност. От 2018 година доктор Прабхудессаи е част от екипа на аюрведичен център “Samsara”.

За доктор Прабхудессаи Аюрведа не е специалност, а предопределение. Силно има вяра в изгодите от уравновесения метод на живот и е отдадена на задачата да помогне на всеки, чийто разум е отворен за различна на западната медицина.

- Д-р Прабхудессаи, за какво Аюрведа слага толкоз огромен акцент върху връзката сред конституцията на индивида и здравето?

- Темата за конституцията на тялото и дошите се назовава Пракрути. Познанието на Аюрведа се основава на теорията на трите доши. Те са вата, пита и кафа. Както в модерната просвета и медицина се преглеждат въглехидрати, протеини, соли и минерали, по същия метод Аюрведа преглежда и трите доши.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР