Д-р Максимилиян Гюнтер от Европейската космическа агенция ще говори за

...
Д-р Максимилиян Гюнтер от Европейската космическа агенция ще говори за
Коментари Харесай

Учени от Европейската космическа агенция, ЦЕРН и Природонаучния музей в Лондон идват в София

Д-р Максимилиян Гюнтер от Европейската галактическа организация ще приказва за образуването на извънземен живот. Той ще опише по какъв начин катаклизмичните звездни изригвания може да се окажат основен фактор за образуването на живота - или да го заличат вечно. Д-р Гюнтер работи по проучването на екзопланети и е бил докторант на Нобеловия лауреат проф. Дидие Келоз, един от откривателите на първата екзопланета.

 

Погледът към необятната Вселена ще продължи с доктор Стивън Голдфарб, който работи по опита ATLAS на ЦЕРН. Д-р Голдфарб ще показа резултати от най-новите разработки в ЦЕРН и ще опише на какви високоенергийни уреди ще разчитаме в бъдеще, с цел да разбираем мистериите на тъмната материя и тъмната сила във Вселената.

От огромната галактика фокусът ще се реалокира върху дребните инсекти, които крият огромни секрети. Д-р Ерика МакАлистър работи в Природонаучния музей в Лондон, където се занимава с проучването на двукрили. Тя ще покаже впечатляващи образци за анатомията и адаптивното държание, които вършат мухите значими сътрудници на индивида за екологично равновесие и ентусиазъм при решението на някои инженерни проблеми.

 

.

 

Освен за фундаментална просвета, на Ratio ще стане дума и за изкуство. Изкуството и науката си взаимодействат, допълват се и в танца сред тях се раждат невероятни нови планове и дисциплини. Доказателство за това са доктор Грег Дън, невроучен и образен актьор, и Хю Търви, фотограф, който работи с рентгенови лъчи. Двамата ще покажат свои произведения в две тематични изложения пред гостите на форума, а на сцената ще обсъдят каква е научната стойност на артистични изображения, до каква степен стига артистичната независимост в „ научното изкуство “, и по какъв начин творчеството се показва и в науката, и в изкуството.

 

Билети събитията можете да намерите на уеб страницата на уредниците Ratio. Повече информация за тематиките и лекторите ще намерите на
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР