Д-р Ирена Персенска ползвала болничен за задържане на плода, докато

...
Д-р Ирена Персенска ползвала болничен за задържане на плода, докато
Коментари Харесай

Бременната трафикантка на мигранти се оказа лекар

Д-р Ирена Персенска употребила болничен за задържане на плода, до момента в който карала незаконните мигранти

Кое може да сплоти военнослужещ в авиацията, лекарка в интензивно поделение и служащ в стъкларски цех?

Печалбите от трафик на мигранти! Това е отговорът, който се постанова, откакто в петък в региона на Хасково с четирима сирийци бяха арестувани 40-годишният ефрейтор от авиобаза Граф Игнатиево Димитър Динчев, бременната му другарка доктор Ирена Персенска и 25-годишният Георги Божиков. Всички живеят в пловдивското селоТруд, а локални поданици са потресени от новината.

" Луда работа. Искали са да изкарат двойна отплата, само че не им се е получило ", разяснява кметът на селото Красимир Минков, представен от вестник.

Той удостовери, че доктор Персенска живее в дома на Димитър Динчев в Труд. От същото обитаемо място е и Божиков, чиято майка Веселина сигнализира нощес в обществените мрежи, че синът ѝ е в неопределеност от петък. Тази заран обаче ѝ се е обадил юристът му Щерю Царев, с цел да ѝ заяви, че младият мъж е в ареста по обвиняване в трафик на мигранти. Според юриста при задържането му от Министерство на вътрешните работи са били длъжни да уведомят майката за протичащото се, а не да я държат в незнание дни наред в цялостно нарушаване на закона. Божиков работи в Стъкларския цех в Пловдив.

Той и Димитър Динчев са в ареста с определение на Военния съд в Пловдив от през вчерашния ден. Заради здравословното ѝ положение доктор Перасенска е под парична гаранция от 5000 лв.. Двамата арестувани могат да създадат нов опит да излязат на независимост пред Военноапелативния съд в София.

Колеги на доктор Персенска не скриха изумлението си, че тя се е забъркала в каналджийство, до момента в който е била в болнични за задържане на плода. 39-годишната лекарка работи в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в УМБАЛ " Пловдив ". " Нищо не можем да предприемем, до момента в който тя е в болнични ", разясниха сбито от управлението на лечебното заведение. И показаха неразбиране, че от Министерство на вътрешните работи не са ги уведомили, че тяхна колежка с толкоз виновни функционалности е засичана да кара под влияние на дрога. Този факт оповести тази заран вътрешният министър Иван Демерджиев.

Според кмета на Труд Красимир Минков родата на доктор Персенска е живяла в селото, само че преди години са продали къщата си. Дъщеря им обаче се върнала в селото, откакто се залюбила с ефрейтора. Двамата нямали брак и живеели на фамилни начала.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР