Д-р инж. Димитър Белелиев има близо 30-годишен опит като ръководител

...
Д-р инж. Димитър Белелиев има близо 30-годишен опит като ръководител
Коментари Харесай

Белелиев: Няма човек в България, който да се съмнява в бъдещето на зелената енергия | Е-кономика 14.11.22

Д-р инж. Димитър Белелиев има близо 30-годишен опит като началник и вложител в енергетиката. 

Той е Председател на Съвета на шефовете на най-голямото българско дружество за поддръжка на огромни мощности в енергетиката – ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА ЕАД и на „ Контактни детайли “ АД. Д-р инж. Белелиев е и Председател на Контролния съвет на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), на УС на Сдружение за българо-украинска дружба и съдействие и на Българската асоциация на електротехниката и електрониката. 

През 2020 година основава „ АмонРа Енерджи “ АД – един от одобрените центрове за артикули и решения за слънчева енергетика на Балканския полуостров. 

Според госта, построяването на фотоволтаична централа в България е обвързвано с много нормативни компликации и процесът лишава повече време по отношение на други страни на континента. Белелиев разяснява и дали дребният пазар на страните от Югоизточна Европа, съставлява интерес за огромни компании отвън района. 

 
Има аналози на нашата компания в Западна Европа, само че за тях нашият район е накълцан пазар, което прави безсмислено влизането на огромна компания. А всичко това ни дава преимущество пред всички останали. 
Д-р инж. Димитър Белелиев

Гостът разяснява и задачите, които компанията си слага за идното IPO, както и новите логистични бази, които компанията ще построи в страната и района. Повече по тематиката и целия диалог вижте във видеото. 

“Ние сме относително млада компания, която е учредена преди три години, а главният фокус на работа е доставка и логистика на всички съставни елементи за създаване на фотоволтаични съоръжения ”, сподели още той.

Компанията има проекти да излезе на BEAM пазара на БФБ, което ще бъде четвърто първично обществено предложение за тази година на родния пазар.

“Ние преценихме, че в този момент е най-удачните миг за скок в бъдещето, защото този вид бизнес е с максимален капацитет за идващите 10 години. ”

Според Белелиев напредъкът на България по отношение на страните в района във връзка с зелените цели е относително непосредствен, а в световен проект страната ни е по средата. 

“В България главните вложения са ориентирани към огромните паркове, а в другите страни като Германия и Холандия, главните вложения са в покривни паркове. преимуществото на този метод е голямо, защото самото ползване е там където са мощностите. ”

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР