Д-р Бранимир Кирилов е основател на дентална клиника MEDICAL DENT

...
Д-р Бранимир Кирилов е основател на дентална клиника MEDICAL DENT
Коментари Харесай

Д-р Бранимир Кирилов: Когато стоматологията е призвание

Д-р Бранимир Кирилов е създател на дентална клиника MEDICAL DENT и един от водещите имплантолози и орални хирурзи в България. Притежава голям брой интернационалните квалификационни курсове в региона на денталната имплантология при водещи международни експерти и изнася отчети и лекции като участник в интернационалните конгреси по дентална имплантология в Съединени американски щати и Европа. Автор е на редица публикации и изявления в региона на имплантологията и естетичната стоматология. Името му се свързва с построяването, имиджа и развиването на българската школа по дентална имплантология и пластика.

- За трендовете в денталната медицина и какво прави една дентална клиника друга и водач в бранша, ни споделя персонално той:

- Какъв е пътя, който сте минали с цел да е през днешния ден MEDICAL DENT водеща дентална клиника в България?

- Развивам частната си процедура от 2000г., само че историята на MEDICAL DENT стартира през 2005г. 15 години по-късно си давам сметка, какъв брой доста старания и професионални провокации съм минал с цел да бъде през днешния ден MEDICAL DENT една от водещите стоматологични клиники в България, задаваща стандарта за качество и професионализъм в сферата. Стартирахме с 2 кабинета и 3 работни стола. Днес клиниката към този момент има 35 души екип. Горд съм, че променихме практиката досега и,смятам, сме фактор в развиването на стоматологията в България, въвеждайки първи доста от непознатите до този миг техники на работа, съвременни технологии и новаторски материали.

- Какво отличава MEDICAL DENT от останалите дентални клиники в България?

- Ние първи в България въведохме правилото на тясната специализация при стоматолозите. Преди 7 години този метод беше изцяло нов и чужд. В MEDICAL DENT пациентите откриха, че положителният експерт е тясноспециализиран и за първи път одобриха, че цялостното и професионалното лекуване е екипна работа и това постанова за тях да работят няколко лекари. Днес това е наложена процедура в доста стоматологични клиники, само че ние оставаме основоположниците на този вид работа.

Винаги съм вярвал в силата на екипната работа и в добре подготвените и квалифицирани експерти. Точно за това всички ние влагаме извънредно доста в повишение на квалификацията си, следим всички международните трендове, образоваме се по целия свят и пренасяме всички нововъведения и нововъведения в практиката си в България, тъй че да предложим най-високо равнище на услуги в MEDICAL DENT.

Технологиите са значими и непрекъснато влагаме в нововъведения, апаратурата ни е от последно потомство, само че тя е нищо в случай че не е в ръцете на дългогодишни и опитни експерти.

- Какво да чакат пациентите, когато дойдат за своя първи обзор при вас?

- Трябва да знаят, че ще бъде изработен подробен обзор, оценка и проект на лекуване, като след сполучливо преминатото такова, ние осигуряваме и надзор на качеството в следствие. Това значи, че следим процеса и след привършване на лекуването и вършим оценка на резултата. Осигуряваме гаранция за качество и дълготрайни резултати. Съчетани с клиничния опит на екипа ни и работен развой построен на база на най-новите и модерни достижения на науката и технологиите, всичко това подсигурява на нашите пациенти качество на услугата без конкуренция на българския пазар.



- Д-р Кирилов, знаем, че сте дипломат на течението в денталната медицина Slow Dentistry? Разкажете ни малко повече за това.

- От момента, в който COVID-19 стана част от нашата действителност, светът към този момент е и ще бъде друг. Стоматолозите са измежду експертите, които са изложени на най-голям риск. Време е да поемем по един нов път, по-бавно, само че по-сигурно. Да стартираме да изпълняваме професионалния си дълг по друг метод, където целта ще е сигурността и отбраната, а времето отделено за това ще е водеща полезност. Течението Slow Dentistry проповядва тази идеология. Всички ние би трябвало да помогнем за групово изместване на парадигмата.

Всеки един дентален експерт и дентална клиника би трябвало да положат спомагателни старания, с цел да защитят пациентите си. Изисква се да се отдели нужното време преди и след посещаване на всеки пациент за цялостна и детайлна стерилизация на работното място. Инвестицията в същото време в никакъв случай до в този момент не е била на фокус толкоз мощно.

Денталната бизнес среда би трябвало да се приспособява, да следва новите и разширени условия, без значение, че тези ограничения са действително за сметка на икономическите резултати. Длъжни сме да бъдем виновни и да създадем всичко, което е по силите ни да защитим пациентите си, това е наш честен дълг.

Времето вложено в стерилизация преди и след всеки един пациент, несъмнено ще понижи дневния човекопоток в денталните клиники, само че сигурността би трябвало да е приоритет.

Пациентите също имат роля тук. Важно е те да се интересуват от употребяваните протоколи за стерилизация. Ако те задават този въпрос ще култивират пазар, който ще е предпазен от недоброжелателна процедура.

Повече за дентална клиника MEDICAL DENT можете да откриете на: https://www.medicaldent.bg/

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР