Д-р Александър Симидчиев, депутат от коалицията Демократична България, заяви в

...
Д-р Александър Симидчиев, депутат от коалицията Демократична България, заяви в
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Националният оперативен щаб е нужен като консултативен орган

Д-р Александър Симидчиев, народен представител от обединението " Демократична България ", съобщи в предаването „ Неделята на Нова “ по " Нова телевизия ", че не знае да са има покана за диалози за сформиране на държавно управление на " ИТН " към Демократична България.

По думите му проф. Чорбанов (депутат от ИТН) е свестен човек и се надява да могат да работят дружно. По тематиката за коалиция с ГЕРБ той разяснява: „ Въобще не може да става въпрос за някакви постове. Проблемът не е индивидът, а системата. Предлагането на постове е несериозно. Ние имахме мнение още в предизборния интервал, че коалиция с ГЕРБ няма да вършим “.

Д-р Симидчиев сподели, че Националният действен щаб е фокусирал всички старания върху контрола на пандемичния развой и е необходим като съвещателен орган към министъра. Той изрази предпочитание за изработка на нормотворческа рамка, с която да се контролира пандемията. Ключови параметри като заболеваемост и смъртност би трябвало да бъдат част от проект за надзор над пандемията.

Според него е имало моменти, в които Щабът е правил оферти, само че решенията са били взимани на друго място. „ В момента имам равнища, които са близки само че равнищата в края на предходната вълна. Трябва идната вълна да бъде ясно следена с ясни данни и просвета “, съобщи доктор Симидчиев.

По тематиката с имунизациите сподели: „ За да работи дейно ваксиналната стратегия, популацията би трябвало да бъде целеустремено осведомено. Малко над 700 000 души са имунизирани. Това мотив за горделивост ли е или не? “. Той подлага на критика неналичието на стенограми от съвещанията на НОЩ и публичността им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР