Д нес от запад ще се развива купеста и купесто-дъждовна

...
Д нес от запад ще се развива купеста и купесто-дъждовна
Коментари Харесай

Интензивни валежи в страната, условия за градушки

Д нес от запад ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около обяд в Западна България, а до вечерта - и в централните региони от страната, ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони - съпроводени с гръмотевици.

Ще има условия и за градушки, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта против сряда в Централна България явленията ще са интензивни. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от юг-югоизток. Около и след обяд в северозападните региони вятърът ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще са най-вече сред 17 и 22°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месец април.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд облачността ще се усилва и по здрач по южното крайбрежие ще превали. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 13 и 19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8-10°.

В планините сутринта ще е най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Още преди обяд в масивите от Западна, а до вечерта - и в Централна България, ще има валежи от дъжд, тук-там интензивни и съпроводени с гръмотевици. Над към 2000 метра ще превалява сняг.

Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.

През нощта и в сряда преваляванията ще продължат.

Вятърът ще се усилва, а температурите ще се намаляват, показва В сряда ще вали по-интензивно в източните и в южните региони. Отново ще има условия за формиране на купесто-дъждовна облачност с гръмотевични стихии, моментни мощни пориви напразно и градушки.

В четвъртък ще превалява на изолирани места в Южна България. Ще остане прохладно със студени пориви, по-силни в Дунавската низина.

Сухо време се обрисува и в петък, а от събота следобяд стартира нова серия превалявания с наклонност при започване на идната седмица да са изключително интензивни около развиването на просторен средиземноморски циклон.

В идващите дни дневните температури няма да падат внезапно, а ще се двоумят сред 10 и 15°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР