Д епутатите от ГЕРБ-СДС отказаха участие от тазсутрешното заседание на

...
Д епутатите от ГЕРБ-СДС отказаха участие от тазсутрешното заседание на
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ-СДС отказаха участие в Бюджетната комисия

Д епутатите от ГЕРБ-СДС отхвърлиха присъединяване от тазсутрешното съвещание на Комисията по бюджет и финанси.

„ През цялото време смятахме, че не е належащо да се прави в този миг актуализация на трите бюджета, като се изключи въпроса за пенсиите, който стана главен и значим. Ние имахме съответно предложение, което предвиждаше доста по-добро компенсиране докрая на годината на пенсионерите. Дори и да няма постоянно държавно управление, второто служебно държавно управление, което ще бъде по-близко до завършване на фискалната година, може да показа доста по-реалистично предстоящо осъществяване, надлежно актуализация, само че в доста по-малък размер “, разяснява депутатът и някогашен финансов министър Кирил Ананиев, представен от

„ Като виждам какви оферти са направени, особено за огромния бюджет, ще се трансформира в един огромен спор за едни милиарди. Вие знаете, че персонално моя идея е фискалната непоклатимост и съблюдаване на фискалните правила “, добави още той.

Освен огромния бюджет на второ четене, депутатите от комисията се захванаха да прекрояват и параметрите на бюджета на НЗОК, които бяха разместени след приемането на няколко разнообразни предложение по време на вчерашното съвещание.

„ Присъствайте на диалозите и ще видите за какви милиарди става въпрос. Аз не желая да вземам участие в подобен диалог, в който дефицитът на бюджета в края на годината да бъде 5% или повече. Няма смисъл, дано сътрудниците да си проведат дебата, ние ще вземем отношение в пленарната зала “, разяснява още някогашният финансов министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР