Д елта вариантът е над 2 пъти по-заразени по-бързо разпространяващ

...
Д елта вариантът е над 2 пъти по-заразени по-бързо разпространяващ
Коментари Харесай

Как да се предпазим от Делта варианта на COVID-19

Д елта разновидността е над 2 пъти по-заразени по-бързо разпространяващ се спрямо до момента известните варианти на SARS-CoV-2.

Боледуват всички, даже и децата. При разновидността Делта се следи доста повишение на равнищата на заболеваемостта във възрастовата група до 19 години.



Възрастните хора, хората с хронични и съпътстващи болести, неимунизираните и лицата, които не съблюдават общите противоепидемични ограничения за съблюдаване на отдалеченост, носене на защитна маска и така нататък, са по-податливи на заразяване. При тях доста се покачва и рискът от тежко протичане на болестта.

Одобрените от Световната здравна организация ваксини против COVID-19 са ефикасни за попречване на тежко протичане на инфекцията и гибел, в това число и при заразяване с Делта разновидността на SARS-CoV-2.



Колкото по-висока е степента на предаване, толкоз по-висок е рискът от заразяване със SARS-CoV-2 на публични места със скупчване на доста хора.

Какво можете да извършите, с цел да предпазите себе си и околните си:

- Избягвайте места с централизация на доста хора и спазвайте физическа отдалеченост от 1,5 м;

- Носете маска, когато сте на обществени места, където има общностно разпространяване и физическото разграничаване е невъзможно;

- Проветрявайте добре пространствата както в дома и на работното място;

- Мийте ръцете си със сапун и вода или използвайте дезинфектант за ръце на спиртна основа;

- Ваксинирайте се! Одобрените от СЗО ваксини против COVID-19 са безвредни и ефикасни!


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР