COVID връща филтъра в училище: Сутрин мерят температура и гледат

...
COVID връща филтъра в училище: Сутрин мерят температура и гледат
Коментари Харесай

COVID връща филтъра в училище: Сутрин мерят температура и гледат за болно гърло на децата


Коронавирус връща филтъра в учебно заведение: Сутрин мерят температура и гледат за болно гърло на децата.

Строг надзор за допускане на децата стартира в яслите, детските градини и учебните заведения поради растежа на инфектирани с COVID-19.

Дали детето има висока температура, болно гърло, хрема, секрет от очите или кожни обриви, ще ревизира медицинският експерт на входа на учебното заведение.
Тези със признаци няма да бъдат допускани в час.
Указанията са изпратени от Столичната районна здравна ревизия до шефове на учебни заведения и детски градини.

“Специално внимание следва да се обръща на ежедневното наблюдаване на здравословното положение на децата ”, гласят инструкциите.

Ако за възпитаник или дете от градина се откри, че е болно, то

трябва да бъде върнато на родителите, разпореждат от РЗИ.

Ръст на инфектираните се следи от няколко седмици. На места преподаватели и учебни шефове стартират да обмислят въвеждане на онлайн образование. Някои шефове даже дават на родителите

да попълнят отсега декларации, че са съгласни децата им да се обучават онлайн, научи “24 часа ”.

“Когато заради изключителни условия присъственият учебен развой в учебното заведение е прекратен единствено за една или повече избрани паралелки, след заповед на шефа на учебното заведение образованието на учениците в нея се реализира – доколкото и в случай че е допустимо, от разстояние в електронна среда посредством потребление на средствата на осведомителните и информационните технологии ”. Това писмо е изпратила до столичните шефове шефката на районното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева в петък.

В Пловдив вече четири паралелки минаха на дистанционни уроци

“Във всеки един от тези класове има по един болен възпитаник. Съобразно ограниченията за битка с Коронавирус всички деца от паралелката се карантинират за 5 дни и се образоват онлайн ”, изясни доктор Тяна Учорджиева-Грозева от РЗИ.

“Имаме протокол отпреди 2-3 години, написан е доста в детайли, би трябвало обаче да си го напомним. Ако дете е карантинирано, карантинираме цялата паралелка ”, описа за “24 часа ” шефът на столичното 51-о приблизително учебно заведение “Елисавета Багряна ” Асен Александров, който е и ръководител на сдружението на шефовете в междинното обучение.

Според него обаче, в случай че в понеделник слагат диагнозата на дете, което

не е било в контакт със съучениците си 48 часа, не е необходимо да се вземат мерки
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР