COVID обстановката е динамична. Наблюдаваме международната ситуация. Засега в Европа

...
COVID обстановката е динамична. Наблюдаваме международната ситуация. Засега в Европа
Коментари Харесай

Доц. Тонев за здравната обстановка: Засега няма данни, които будят уплаха у нас

" Коронавирус ситуацията е динамична. Наблюдаваме интернационалната обстановка. Засега в Европа няма данни, които будят нерешителност у нас. Но ще би трябвало да се научим да живеем с това заболяване. Това сподели доц.Антон Тонев - ръководител на здравната комисия в Народното събрание.

Тонев изясни, че са препоръчани законови промени, които следва са минат през “Държавен вестник”. “Това са промени, които дават опция да се вкарват ограничения без да има локдаун и затваряне на бизнеси”, сподели доц, Тонев. Те ще се вкарват на правилото на грипните ограничения, разясни още той.

Председателят на здравната комисия разяснява и промяната, при която персоналните лекари ще отпаднат, а часовете ще се записват напълно онлайн.

“Системата има потребност от промени, които да дадат опция лекарската специалност да стане привлекателна”, сподели Тонев.

Статистиката демонстрира, че даже и след въвеждането на такава промяна, пациентите още веднъж биха се обърнали към своя персонален доктор, изясни доцентът.

“Вече създадохме работна група благодарение на БЛС, която организира своята първа среща. Там обсъдихме в подробност измененията. Крайният тип на нашите хрумвания ще бъдат тази балансна точка, която ще удовлетворява колегите”, съобщи доц.Тонев в ефира на " Нова ", и добави, че една от техните хрумвания е да разширят диагностичните благоприятни условия на персоналните лекари.

“Има сътрудници с повече от една компетентност. Някой от тях могат да диагностицират доста добре, по тази причина желаеме да разтеглим техните благоприятни условия - те да могат да диагностицират, да изписват кръвни проби и вярно лекуване, в границите на тяхната компетенция”, сподели още доцент Антон Тонев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР