COVID-19 ще стане контролируем. Той вече започна да става управляем.

...
COVID-19 ще стане контролируем. Той вече започна да става управляем.
Коментари Харесай

Йозлем Тюреджи: COVID-19 ще бъде част от живота ни още няколко години, но ще е контролируем

COVID-19 ще стане контролируем. Той към този момент стартира да става управляем. Това съобщи пред Си Ен Би Си съоснователят и основен медицински шеф на BioNTech Йозлем Тюреджи.

Тя добави, че вирусът ще продължи да бъде част от живота ни още няколко години и че „ не би трябвало да живеем в боязън “ от него.

На въпрос дали има някакви опасения по отношение на новите разновидности на ковид Йозлем съобщи, че от BioNTech непрекъснато проучват тези разновидности и че чакат в бъдеще да се появят други разновидности.

„ За всички разновидности, които са в циркулация сега, наподобява че бустерите са задоволителни за повишение на имунния отговор до високи равнища и за обезпечаване на отбрана “, разяснява тя.

„ Трябва обаче да продължим с анализите, тъй като може да се появяват разновидности, при казусът да не е подобен. За това в компанията имаме втори дирек – приготвяме се за бърза реакция при положение, че ще би трябвало да се пригодим към подобен разновидности. Ние вършим тези проби дружно с регулаторите, тъй че те също да бъдат готови при евентуална потребност от промяна “, добави Тюреджи.

Тя основава компанията BioNtech дружно със брачна половинка си доктор Угур Шахин през 2008 година в немския град Майнц.

По думите й има потребност от повече данни, с цел да се предскаже развиването на пандемията, само че съгласно нея бустерните дози може да бъдат поставяни на всеки 12 или 18 месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР