COVID-19 ще продължи да произвежда нови мутации и ще продължат

...
COVID-19 ще продължи да произвежда нови мутации и ще продължат
Коментари Харесай

COVID-19 ще продължи да произвежда нови мутации

COVID-19 ще продължи да създава нови разновидности и ще продължат да се появяват нови разновидности. Обществото е надалеч от тъй наречените " групов имунитет ". Това съобщи в ефира на вирусологът проф. Радостина Александрова.

По думите ѝ сега главно циркулира английският вид. Според нея в далечна вероятност COVID-19 ще се трансформира в ендемично заболяване, както грипът. 

" Доскоро смятахме, че би трябвало 60-70% от хората да имат имунитет, по-късно се появиха новите разновидности и стартира да се разяснява, че процентът ще скочи. Има и още нещо – имунизацията в целия свят върви постепенно и неравномерно. Все още не сме наясно дали имунизацията съумява да предотврати самото предаване на вируса. Три седмици след слагане на втора игла ваксина, организмът придобива имунитет и опцията за разболяване внезапно спада ", уточни проф. Александрова. 

Тя уточни, че в случай че натискът върху лечебните заведения продължи, ограниченията най-вероятно ще бъдат удължени. Допълни, че се надява десетте дни да бъдат задоволителни и да не се стига до нов период. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР