COVID-19 със сигурност няма да бъде последната пандемия, а вероятността

...
COVID-19 със сигурност няма да бъде последната пандемия, а вероятността
Коментари Харесай

СЗО: COVID-19 уби повече от 6 милиона души

COVID-19 сигурно няма да бъде последната пандемия, а вероятността от ново заболяване и мащабът на загубите зависят от това по какъв начин хората ще научат уроците от актуалната пандемия. Това съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус.

" Абсолютно несъмнено е, че COVID-19 няма да бъде последната пандемия. Но вероятността това да се случи, както и загубите, които може да аргументи, в случай че това се случи, са нещо, върху което можем да окажем въздействие. Трябва да извлечем поуките от тази пандемия ", съобщи ръководителят на СЗО по време на речта си на Световната държавна среща на върха.

Той съобщи, че е от значително значение да се ускори локалното произвеждане на ваксини, изключително в страните със междинни и ниски приходи, с цел да се укрепи тяхната самостоятелност. Необходими са и вложения в публичното опазване на здравето, изключително в незабавните здравни грижи за ранно разкриване и предварителна защита, както и в укрепването на световната конструкция за предварителна защита и реакция при пандемии.

„ COVID-19 сподели, че пандемията е доста повече от рецесия в публичното опазване на здравето “, означи Гебрейесус.

" Повече от 6 милиона души са починали, здравните системи са разрушени, за първи път през този век следим увеличение на броя на хората, живеещи под прага на бедността. Въпреки че пандемията е естествено обусловена, тя се ускорява от глобализацията, изменението на климата и несигурността ", сподели още шефът на СЗО.

" В доста страни имунизациите помогнаха за ограничение на пандемията, избавяне на човешки живот и отбрана на здравните системи. Въпреки това повече от 30% от популацията на Африка не е получило нито една доза ваксина, липсва и достъп до проби ", заключи Гебрейесус.

ТЕМА преди 5 часа 3176 преди 6 часа 463 преди 8 часа 337
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР