© Цветелина Белутова Kaufland Service IT HUB откри своя втори

...
© Цветелина Белутова Kaufland Service IT HUB откри своя втори
Коментари Харесай

"Кауфланд" откри втори втори IT център в България

© Цветелина Белутова Kaufland Service IT HUB откри своя втори офис в България. Компанията основава софтуерни решения за най-голямата европейска група в бранш търговия – Schwarz ( " Шварц " ), част от която са веригите " Кауфланд " и " Лидл ".

От девет до 200

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Началото на активността на Kaufland Service IT HUB в страната е през 2017 година, откакто преди товае направена оценка на IT бранша и опциите на страните от групата. В началото екипът е от девет софтуерни експерти, които работят по направленията Mobile Development & SAP Development. През 2018 година заетите към този момент са 55, направленията за работа също порастват (SAP Basis, Java, SharePoint, BI, CA).

С втория офис разработчиците ще доближат 110, а до края на 2020 година броят им ще бъде подсилен, стана ясно при формалното разкриване на офиса.

" В България има доста надарени хора, високо квалифицирани експерти и добра инфраструктура. Тук успяхме да намерим експерти, от които мощно се нуждаем, с цел да продължим разширението на възходящия IT бизнес на групата ", изясни избора Роко Геринг, член на управителния съвет на Schwarz IT.

За целия свят

Концепцията на Kaufland Service IT HUB не е на аутсорсинг компания, изясняват от българското сдружение. Това е най-големият хъб на Schwarz IT. Фирмата работи по голям брой общи планове и софтуерни артикули с сътрудниците си в Германия и създава технологии, които улесняват както клиентите в над 11 500 хипермаркета на " Шварц " на три континента, по този начин и над 400 хиляди чиновници в групата.

" В София поддържаме бизнес на един международен състезател с оборот от 100 милиарда евро за 2018 година, като предлагаме новаторски IT артикули и решения, подпомагащи развиването на главната активност на групата " Шварц " – ритейла. Това са услуги и артикули с огромна добавена стойност. Успяваме да сме конкурентоспособни в извънредно бързо изменяща се бизнес среда ", съобщи Михаил Петров, изпълнителен шеф на " Kaufland Service IT HUB България ".

Предизвикателствата към настоящата IT компания са свързани с динамичността на IT пазара, бързо разрастващите се технологии и възходящите условия на клиентите, стана ясно по време на конференцията. Още един IT център на " Шварц " в България

През април 2018 година другата компания от групата " Шварц " - " Лидл ", откри в София високотехнологичен IT център за развойна активност, който дава отговор за основни IT планове на интернационалната верига. Основната му активност е създаването на характерни платформи, системи и решения за онлайн търговията като нова и допълваща посока на настоящия стационарен бизнес на " Лидл ".
Центърът е част от " Лидл България ", само че комуникира с централата на групата в Германия. " Лидл " има такива структури и в Германия, Испания и Румъния. " Шварц " избра страната ни след конкуренция сред няколко европейски страни поради сполучливото наличие на " Лидл България " в района, съществуването на висококвалифицирани български IT експерти и динамичното развиване на IT бранша, обясниха тогава от веригата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР