© Цветелина Белутова Генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ)

...
© Цветелина Белутова Генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ)
Коментари Харесай

Генералният директор на БНТ ще трябва да освободи поста си

© Цветелина Белутова Генералният шеф на Българската национална телевизия (БНТ) Константин Каменаров ще би трябвало освободи поста си откакто в понеделник Софийски градски съд го призна дефинитивно за отговорен по обвиняването за шофиране в нетрезво положение.

Наложеното му наказване от една година и три месеца условно отнемане от независимост е безусловно съображение той да бъде освободен от поста си от Съвета за електронни медии. Според Закона за радиото и малкия екран " не могат да бъдат членове на директорски съвет на БНР, надлежно на Българска национална телевизия, лица,... осъждани на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент. " Съвет за електронни медии би трябвало да вземе преднамерено решение, с цел да освободи Каменаров, само че няма спънка и той самичък да подаде оставка. Според източник на " Капитал " това ще се случи още тази сряда, когато регулаторът ще освободи Каменаров, и ще би трябвало да назначи изпълняващ длъжността на негово място.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Каменаров е спрян от служители на реда в 3.50 ч. сутринта на 23 юни 2016 година на бул. Пейо Яворов, като съгласно показанията на дрегера е управлявал с централизация на алкохол в кръвта от 1.6 промила. Той е наказан на една година и три месеца, като наказването е отсрочено за три годишен период. За делото стана ясно след назначението му на поста за шеф. Каменаров апелира присъдата пред Софийски градски съд като делото отиде там през февруари 2018 година, само че беше неведнъж отлагано, главно поради държанието на подсъдимия.

Константин Каменаров е непосредствен до ръководещите и след налагането му на поста Българска национална телевизия очевидно промени публицистичната си политика и стана лоялна към властта. Така да вземем за пример разкритията за жилищата, добити от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и Цецка Цачева на непазарни цени, беше пета подред вест в централната емисия.

Той назначи за програмен шеф на БНТ1 Емил Кошлуков, който също така получи и предаване в най-гледаното време, като в него някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и кадър на партийната телевизия на Атака, очевидно заема позиция против критикуващите властта.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР