© Reuters Според Федералния резерв големите американски банки са увеличили

...
© Reuters Според Федералния резерв големите американски банки са увеличили
Коментари Харесай

Американските банки подобриха финансовите си резултати

© Reuters Според Федералния запас огромните американски банки са нараснали капитала си с над 750 милиарда $ за последните 8 години. Ефект на данъчната промяна върху приходите на банките (в милиарда долари)

Morgan Stanley: -1
JPMorgan Chase: -2.4
Bank of America: -2.9
Wells Fargo: 3.35
Goldman Sachs: -2.41
Citigroup: -22 Още по тематиката
Американски банки към този момент наемат личен състав за европейските си централи във Франкфурт

Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase и Morgan Stanley оповестиха, че след Brexit европейските им интервенции ще се водят от Германия
16 яну 2018
JPMorgan Chase и Wells Fargo откриха с положителни резултати сезона на банковите доклади в Съединени американски щати

Ефектът от данъчната промяна към този момент е друг за двете банки
15 яну 2018
Голямото пречистване на ОББ

Банката избра EOS Matrix за покупател на рекордния портфейл за 460 млн. лева необслужвани потребителски заеми
12 яну 2018
Банките в Съединени американски щати и Европа чакат по-слаби резултати поради данъчната промяна на Вашингтон

Причината е в смяната в цената на активите по отсрочените налози
10 яну 2018
Въпреки осъществените еднократни загуби от обезценката на отсрочените данъчни активи американските капиталови банки завършиха сполучливо предходната година. При представянето на финансовите си резултати през последните дни по-голямата част от водачите в кредитирането обявиха, че няма да трансформират плануваните изплащания към вложителите под формата на дивиденти и назад изкупуване на акции.

Morgan Stanley за пръв път е по-скъпа от Goldman Sachs

Morgan Stanley доближи значим крайъгълен камък при започване на новата година. Пазарната капитализация на банката доближи 100 милиарда $, като по този метод за пръв път от 10 години изпревари конкурентната си Goldman Sachs.

Финансовите резултати на Morgan Stanley за последното тримесечие на 2017 година, оповестени в четвъртък, подчертаха изгодите от преориентирането на бизнеса на банката към интензивно ръководство на благосъстоянието, почнало под управлението на Джеймс Горман, основен изпълнителен шеф и ръководител на банката. Нетната облага за интервала е повишена с 13% на годишна база, в случай че бъде изключени еднократните резултати от данъчната промяна в Съединени американски щати.

JPMorgan Chase с по-висока облага

JPMorgan Chase, водачът по величина на активите, е осъществила по-висока от упованията облага за интервала с помощта на по-високите чисти доходи от лихви, които са компенсирали забавянето от постъпленията от комерсиалните интервенции.

Нетната облага на банката без резултатите от данъчната промяна е достигнала 6.7 милиарда $, или 1.76 $ на акция, което е над упованията на анализаторите от 1.69 $ на акция. Нетните доходи през последното тримесечие са нарастнали с 4.6% до 25.45 милиарда $ при планирани 25.15 милиарда $. Нетните доходи от лихви са се повишили с 11% до 13.4 милиарда $ поради по-високите лихвени проценти и растежа на заемите. В същото време тези от пазарни интервенции са се намалили с 22% до 4.43 милиарда $.

Подобрение при Bank of America

От Bank of America Merrill Lynch също регистрираха положително последно тримесечие. Приходите на банката са достигнали 20.69 милиарда $, или растеж от към 2% на годишна база. Нетната облага на компанията е била 5.3 милиарда $, в случай че бъдат изключени еднократните резултати на стойност 2.4 милиарда $. По-ниската интензивност в комерсиалните интервенции е генерирала спад от 9% в приходите от този сегмент.

Wells Fargo печели от данъчната промяна

Печалбата на Wells Fargo се е повишила с 18% през четвъртото тримесечие вследствие на еднократно данъчно облекчение, обвързвано с данъчната промяна. Нетната облага е достигнала 5.74 милиарда $, или 1.16 $ на акция, при 4.87 милиарда $ (96 цента на акция) година по-рано. Общите доходи са се се повишили с 2.2% до 22.05 милиарда $, подкрепени от бизнес кредитирането.

Банката е отчела еднократен позитивен резултат на стойност 3.35 милиарда $ от отписване по отсрочените данъчни отговорности на банката, с цел да отрази новите корпоративни данъчни ставки в Съединени американски щати.

Goldman Sachs с първа загуба от 6 години

От Goldman Sachs регистрираха първата си тримесечна загуба за последните 6 години. Това се дължи главно на разноски поради данъчната промяна в Съединени американски щати, оповестява Reuters. Американската банка също по този начин регистрира понижение с 50% на приходите на отдела си за търговия с принадлежности с закрепена рентабилност, артикули и валути.

През четвъртото тримесечие на предходната година разноските на банката са били 4.4 милиарда $ поради данъчната промяна, което значи, че е изгубила 2.14 милиарда $, или 5.51 $ за акция в този интервал. През същия интервал на миналата година Goldman Sachs е имала облага от 2.15 милиарда $, или 5.08 $ за акция.

Citigroup е най-ощетена

От Citigroup обявиха, че данъчната промяна ще помогне на банката да задмине прогнозните си финансови резултати за 2018 година, макар че за момента банката е претърпяла еднократна загуба вследствие на обезценката на отсрочените данъчни активи на стойност 22 милиарда $.

Банката регистрира чиста годишна загуба от 6.2 милиарда $, само че съобщи, че това няма да повлияе на проектите да насочи над 60 милиарда $ към вложителите под формата на дивиденти или назад изкупуване на акции.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР