© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Бойко Борисов на оперативно заседание на правителството

...
© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Бойко Борисов на оперативно заседание на правителството
Коментари Харесай

Премиерът: До всяка дупка - полицай

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Бойко Борисов на оперативно съвещание на държавното управление в понеделник:

Фотограф: ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА
Има справедливи аргументи да се отворят доста дупки по улиците – от минус 10 - 15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, в случай че е пломба на зъб при такава внезапна температура – пада. Обърнете внимание, Нанков, изключително по скоростните пътища. Където дават отговор общините, ще им помогнете да вземат ограничения. Вижте и горещото преработване. Но отворят ли се такива дупки, стартирате от кмета.

Администрацията на АПИ – слагате им светлоотразяващите жилетки. Полицията – в случай че би трябвало, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките до момента в който се запълнят. Това не може да продължава! Хората чупят коли, пукат гуми, а и това си е действителна заплаха за живота. И след това им обяснявате, че в общи линии още година ще е по този начин, до момента в който влезе ТОЛ системата. Пътищата като километри са ни доста, парите за поддръжка са малко. Влезе ли ТОЛ системата, аз съм уверен, че най-малко милиард – милиард и половина доходи ще се генерират, които ще отидат за поддръжка.

Това го прилагате в цялостна мощ. Възлагаш на регионалните началници – всеки приказва с кмета, вършат си график. Защото има тук-там отворени такива ями, които в този момент, като падне дъждът, не се виждат и ще се пребие човек. Докато не се оправи – ще стои там. Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата, да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през акъла, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало – всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи – стоят, сигнализират.

4 септември 2017 година в Червен бряг: Не може във всяко нещо да сложиш служител на реда. Нали всички ние от джоба плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплинираност би трябвало
Читатели: Пътна дупка до бюджетна дупка

Коментари във форума на " Дневник "

Та какво ТОЛ системата? Тя ще каже абракадабра и...? Не ли по-добре да се постави до всеки служител от Министерство на регионалното развитие по един служител на реда - там нещо става с парите. Всъщност нищо не им става, просто се заплаща за нещо което не е п ъ година Много е забавна практиката в Норвегия,Швеция и Финландия за тия проклети студове, които тук унищожават престижа на красивата власт и копаят дупки.
dejmos

Това с внезапните температурни амплитуди важи единствено " за БГ от цяла Европа, а и света.
13

Пътна дупка до бюджетна дупка.
danubian.whale

Той искаше да има и служител на реда във всяко село, само че вместо това реши да възроди охранителните компании.
theduloklan

Нещо за дупката на Цариградско шосе - новоремонтиран сектор от детелината от центъра към летището, навръх завоя, да се изтряскаш по-готино по този начин със спирачка и навит волан. И накрайник да отиде с изключение на гума и джанта...
stef

Моля на улица " Гена Димитрова " в Драгалевци да пратят 42 служители на реда.
cosmo

Дупките са доста, само че и служителите на реда не са малко. Ще стигнат.
yavoor

Ако не стигнат, по един частен охранител.
historama

А до най-голямата дупка Пеевски от дълго време трябваше да бъдат сложени полицай, ДАНСаджия и прокурор. Вместо това гербаджиите самоотвержено се трудят над бездънната Пеевска яма.
mara71

В едно изявление на немски дипломат (преди много време) диалогът се завъртя към положението на инфраструктурата, пътищата по-конкретно и дупките естествено. Как нямало пари за кърпежи и прочие Посланикът прекъсна репортера: " Не, тук не става дума за пари, а за нрав. " Направо ни заби.
nik_77

Ако имахме eлектронно ръководство и половината служители ги нямаше, в случай че имаше работеща правораздавателна система и половината служители на реда ги нямаше, пари за дупки щеше да има, само че по какъв начин доновете щяха да вършат избори? Поредната стратегическа неистина - пломбите на електората са ми по-ценни от властта.
ham

Борисов отново заел позата на жертва и се прави на взаимен с мат`ряла. Все едно падат от Луната, Бойко в този момент схванал, че имало дупки по пътищата. След въвеждането на ТОЛ системата отново ще изясняват, че парите не стигали и отново ще си трошим колите по дупките. Само дето ще изпитваме по-голямо задоволство, както се споделяше с един остарял анекдот... Абе, от кое място се взе тази угриженост за пътищата и дупките? Да не се задават избори?
tww
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР