© Kim Kyung Hoon Още по темата Spotify официално подаде

...
© Kim Kyung Hoon Още по темата Spotify официално подаде
Коментари Харесай

Amazon се насочва и към банковия сектор

© Kim Kyung Hoon Още по тематиката
Spotify публично подаде документи за листване на борсата в Ню Йорк

Компанията най-вероятно ще бъде оценена на 19 милиарда $, само че няма да издава нови акции
1 мар 2018
Comcast провокира Мърдок и Disney за Sky

Най-големият кабелен оператор в Съединени американски щати предлага 31 милиарда $ за английската телевизионна група
27 фев 2018 " Amazon е добър образец за огромна софтуерна компания, която преглежда финансите не просто като средство за по-добри продажби в своята платформа, само че може би и като главен бизнес. "

Дейвид Клейн, изпълнителен шеф на CommonBondТехнологичният колос Amazon може да се насочи и към банковия бранш, написа Financial Times. В компанията към този момент се разисква евентуално партньорство сред нея и най-голямата банка в Америка JPMorgan Chase, ориентирано към предложение на потребителски банкови сметки. Според източници на FT, Amazon желае да сътвори още по-силна връзка с клиентите си, които разчитат на компанията за от ден на ден всекидневни услуги.

За момента диалозите са в начален стадий и най-вероятно ще бъдат усложнени поради готвените промени от страна на американския конгрес по посока унищожаване на редица регулации в банковия бранш. Сегашното законодателство значително лимитира опциите за общ бизнес сред JPMorgan Chase и Amazon поради закона " Дод-Франк ", въведен през 2010 година Някои от алинеите в него лимитират опциите за извършване на покупки от продавачи на дребно посредством дебитни карти.

Нова територия за Amazon

Това би била поредна нова територия за Amazon. Компанията на Джеф Безос продължава да навлиза в нови браншове, с което спомага за разрушението на доста обичайни модели. Amazon към този момент дава заеми на дребни бизнеси посредством своята платформа Marketplace. През юни предходната година от компанията оповестиха, че от 2011 година насам са отпуснали 3 милиарда $ заеми, въпреки самата платформа Marketplace да е малко известна и Amazon да не работи интензивно за нейното разпространение.

Подобно на други странични инициативи, възможна обща работа сред Amazon и JPMorgan Chase би била ориентирана към още по-голям фокус върху бизнеса с електронна търговия на софтуерния колос. Някои анализатори обаче показват, че проектите на Amazon може да са по-големи.

" Amazon е добър образец за огромна софтуерна компания, която преглежда финансите не просто като средство за по-добри продажби в своята платформа, само че може би и като главен бизнес ", разяснява Дейвид Клейн, изпълнителен шеф на CommonBond. " Същото може да се каже и за Apple, Фейсбук и Гугъл. Работата с данни и финансовият бранш работят добре дружно и в случай че имаш нужната технология, комбинацията е печеливша. "

Надграждане на партньорството

JPMorgan и Amazon към този момент са сътрудници в други сфери. Миналия месец двете компании сплотиха сили дружно с Berkshire Hathaway, с цел да основат обща компания в областта на опазването на здравето. Chase, ритейл звеното на JPMorgan, работи също по този начин с картите Amazon Prime Rewards. Миналата седмица финансовия шеф на JPMorgan Мариан Лейк разгласи и че Amazon, British Airways и Starbucks са трите най-големи сътрудници на клиентите на банката с кредитни карти.

За момента няма изказване от страна на Amazon или JPMorgan Chase. Според Wall Street Journal диалозите сред двете компании не са извънредни и Amazon води сходни диалози и с Capital One.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР