© Honor Още по темата Мечтата на фотографа Huawei P20

...
© Honor Още по темата Мечтата на фотографа Huawei P20
Коментари Харесай

Висок клас на средна цена

© Honor Още по тематиката
Мечтата на фотографа

Huawei P20 Pro има най-хубавата камера до момента в смарт телефон
8 юни 2018
Почти без неточност

Samsung Galaxy S9+ e може би най-пълноценното осъществяване измежду всички смарт телефони на пазара
5 апр 2018 Оценка: 4.5/5

Плюсове:

Общи характерности от висок клас на осезаемо по-ниска цена

Двойна камера, оборудвана с потребен програмен продукт за феновете мобилни фотографи

Издръжлива батерия

Минуси:

Загряване при прекомерна натовареност

Интерфейсът на Huawei EMUI към момента е цялостен с непотребен и неизтриваем програмен продукт

Никой няма да ви се разсърди, в случай че не можете да различите от пръв взор Huawei P20 и новият Honor 10. Двате телефона са съвсем идентични, погледнати начело, в тил не толкоз, най-вече поради особеното разположение на камерите, както и 3D стъкления дизайн на Honor 10. Трябва да признаем обаче, че приликите сред Honor 10 и Huawei P20 изобщо не стопират до външния тип – телефоните са съвсем напълно идентични и по характерности, само че с една огромна разлика: Honor 10 е на осезаемо по-ниска цена от своя другар.

Това не е необяснимо събитие. Honor е дъщерна марка на Huawei, само че се развива редом и съвсем всяка година на пазара се появява един конкурентен смарт телефон на топмоделите на Huawei. На процедура по този начин китайската компания конкурира сама себе си. В България съперничеството е в леко по-реални размери, тъй като марките Huawei и Honor се ръководят от разнообразни компании и разчитат на разнообразни маркетингови подходи.

Дизайн

Дизайнът на Honor 10 е впечатляващ. Компанията сподели, че не се опасява да си играе с няколко пласта стъкло още при представянето на Honor 8, а в този момент този вид технология е докарана до ново равнище. Стъкленото тяло на Honor 10 е направено от 15 пласта 3D стъкло, което отразява разнообразни цветове от всеки ъгъл. Общо цялата технология генерира резултат, напомнящ мощно Северното зарево.

Фотограф: Honor

Хардуер и екран

Хардуерът на Honor 10 е съвсем напълно еднакъв с този на Huawei P20. Процесорът е осемядреният Kirin 970 на китайския колос. Honor 10 дава опция за избор – 64 или 128 GB външна памет. За азиатските пазари ще има опция и за 6 GB RAM, само че в Европа всички телефони ще са с 4 GB. Телефонът върви съвършено даже при натоварване от игри с по-тежка графика, както и голям брой отворени приложения. Единственото, което прави леко неприятно усещане, е слабото загряване при прекомерно доста отворени приложения. За разлика от флагманите на главната компания Honor 10 към момента има аудиожак.

Екранът е с размери 5.84 инча, а резолюцията е 1080х2280 пиксела при разположение 19:9. Плътността на пикселите е с малко по-голяма от тази на Huawei P20 – 432 на 429 ppi. Защитата е Gorilla Glass. Сензорът за отпечатъци е под екрана. Възможно е и отключване посредством различаване на разположение.

Батерия

Батерията е 3400 mAh и може да издържи към ден при съществено прилагане или близо два дни при междинна натовареност. И в това направление P20 и Honor 10 са идентични. Honor също по този начин разполага и с опция за бързо зареждане, като за 30 минути батерията може да бъде заредена от 0 до 50%, което е повече от положително достижение, поради че телефонът въпреки всичко е в междинния клас.

Фотограф: Honor

Камера

Honor е дъщерна марка на Huawei и като такава фокусът не може да пада на друго място с изключение на върху камерата – която е в действителност забележителна за парите си. Задната камера е двойна – 16 MP + монохромна 24 MP. Тя не е създадена от Leica, както при водещите модели на Huawei, само че качеството е доста положително. Основна причина за това е освен хардуерът, само че и софтуерът. Honor 10 разчита изключително мощно на изкуствения разсъдък.

При включване на автоматизирания изкуствен интелект телефонът самичък настройва цветовете и фокуса на фотографията. Удобното е, че в случай че потребителят направи фотография и не хареса по какъв начин наподобява, посредством подобренията на изкуствения разсъдък може да направи промени постфактум. Същото е ситуацията и при познатия режим Aperture, където фокусът може да бъде изместван след изработката на фотосите.

Предната камера също се възползва от изкуствения разсъдък, като там най-интересни са подобренията при портретния режим, където софтуерът дава опция за няколко разнообразни вида осветяване на лицето, които също могат по-късно да бъдат поправени при към този момент направена фотография.

Обща оценка

Може би се чудите за какво непрекъснато сравнявамe Honor 10 с Huawei P20. Причините са две – телефоните в действителност са значително сходни – освен на външен тип, само че и като хардуер и програмен продукт. Разликите са минимални с изключение на в едно направление - цената. Honor 10 е много по-евтин от P20, а и от съвсем всички телефони с сходни характерности, освен това със стотици левове разлика. Новите телефони на Samsung, Huawei и Apple сътвориха нов, до неотдавна фиктивен висок ценови клас, а в този момент Honor има прелестна опция да запълни изоставения сегмент на телефоните с цена под 1000 лева

Разбира се, даже и с прелестните си характерности Honor 10 не може да се съпоставя с Huawei P20 Pro и неговата тройна камера (най-добрата на пазара в момента), както и със Samsung S9+. Но телефонът няма и такива упоритости. Той е едно от най-хубавите решения на пазара за хора, които желаят да имат телефон с водещи индикатори и камера, без да заплащат прекомерно доста. Цената на Honor 10 с 64 GB памет е 900 лева, а със 128 GB – 1000 лева Смартфонът към момента не се предлага от мобилните оператори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР