© Георги Кожухаров -Добър ден, прокуратурата ли е?-Не господине, тук

...
© Георги Кожухаров -Добър ден, прокуратурата ли е?-Не господине, тук
Коментари Харесай

Над главния прокурор е само Пеевски

© Георги Кожухаров -Добър ден, прокуратурата ли е?
-Не господине, тук е друга компания.
Вицът от години се споделя в правосъдната система, а тази седмица управлението на държавното обвиняване сподели, че даже не е анекдот. Накратко, флагманът в медийната флотилия на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски - " Телеграф ", се оплакал не къде да е, а в ГДБОП поради уебсайт със със същото име. Простосмъртните жители и самостоятелният от страната бизнес нормално в такива случаи се обръщат към съда, само че откакто Пеевски си има Министерство на вътрешните работи, за какво да не го употребява и за този частно-правен проблем. От елитната работа направили инспекция и докладвали на прокуратурата. Но заради някакво разпръскване евентуално въпросът попаднал при инцидентен прокурор, който надхвърляйки пълномощията си, решил да сезира Патентното ведомство, защото видял казуса другаде - че " Телеграф " копирал марката от едноименния английски вестник.

Още в деня, в който изданието заяви за това посягане против него, преписката е била изискана в по-горната Софийска градска прокуратура. И още в първия работен ден на седмицата се наложи основният прокурор Сотир Цацаров да свика незабавна среща в кабинета си, на която с изключение на основните редактори на изданията на Пеевски взели участие заместникът му Иван Гешев, представителят Румяна Арнаудова, градският прокурор на София Емилия Русинова и районният прокурор на София Радослав Димов. Пред чиновниците на Пеевски всички те дали обещание казусът да бъде решен в незабавен порядък, прочетохме в самите издания, а няколко дни по-късно постановлението на районния прокурор беше анулирано.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Случаят е индикативен на първо място с осветяването за следващ път на дейностите на прокуратурата предпочитано в частния интерес на депутата от Движение за права и свободи. И че в деволюцията в държавното обвиняване над Цацаров към този момент не е единствено Господ - функционалността е конфискувана от Пеевски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР