© Microsoft Умен часовник или гривна? Дилемата и объркването идват

...
© Microsoft Умен часовник или гривна? Дилемата и объркването идват
Коментари Харесай

Smart часовник или гривна

© Microsoft Умен часовник или гривна? Дилемата и объркването идват най-вече заради обстоятелството, че двата продукта постоянно са с ненапълно сходни функционалности, само че, несъмнено, има и разлики. Истината е, че изборът зависи най-много от персоналните желания на потребителите, както и от техните потребности. Двата типа устройства имат редица общи функционалности, което усложнява избора - часовник, крачкомер, пулсомер, алтернатива за следене качеството и количеството на съня. И двата типа устройства могат да се синхронизират със смарт телефон и нормално се носят към китките. Разликите сред тях най-много се отнасят до размерите на екрана, равнището на съгласуваност с други смарт устройства и съществуването или неналичието на характерни функционалности.

Традиционно умните часовници са верният артикул за потребителите, които целят да пренесат смарт телефона на китката си. Те дават опция за четене и отговаряне на текстови известия и позвънявания, както и да се употребяват цялостен набор от приложенията на смарт телефона, като в същото време е налична главната информация от мобилното устройство. Чрез тях може даже да се дадат команди на гласов помощник. Една от най-характерните им особености е фактът, че разполагат със лични процесори и операционна система. Основните им дефекти са по-късият живот на батерията (заради многото функционалности), размерът им, както и високата им цена.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От друга страна, смарт гривните са идеалното устройство за хората, които просто желаят да се поддържат в добра форма - по тази причина и постоянно са наричани " фитнес тракъри ". Те не разполагат с интелигентността на умните часовници, само че и не товарят с непотребни функционалности. Цената им е ниска, животът на батерията е дълъг, а на пазара има огромно многообразие от модели и производители. Обикновено са устойчиви на вода и прахуляк, а що се отнася до хардуер, се базират по-скоро на разнообразни датчици, в сравнение с изчислителна мощност. Характерно за тях е, че не разполагат със лична операционна система и употребяват датчиците да записват разнообразни индикатори на потребителите. Сред минусите им е, че са по-скоро универсални - не вземат поради персоналните характерности на ползващия, както и нямат GPS (или най-малко множеството от тях).

С развиването на умните аксесоари като цяло и разумната потребност потребителите да изберат единствено едното устройство - смарт часовник или фитнес гривна, се следи и размиването на границите сред двете категории артикули. Повечето производители към този момент оферират смарт часовници с интегрираните в тях датчици на умните гривни. Тази наклонност най-вероятно на някакъв стадий ще докара до сливането на двете категории в една.

По-интересните оферти на пазара

Умни часовници Apple Watch 5

Екран: 1.78 " OLED
Батерия: до 36 часа
Защита: водоустойчив до 50 м
Свързаност: Wi-Fi, Bluetooth, NFC, LTE
Съвместимост: iOS
Цена: 889 лв.

Едно от най-характерните нововъведения при Apple Watch 5 е непрекъснато интензивният екран, който обаче съумява да поддържа целодневния живот на батерията даже при непрекъснато включен екран. Apple вкарва и усъвършенстване в услугата за навигация посредством прибавянето на вграден компас и възобновяване на приложението Maps. Моделът е евентуално най-хубавият и многофункционален интелигентен часовник на пазара, който обаче е наличен извънредно за потребителите на Apple, защото е съчетаем единствено с iOS. Samsung Galaxy Watch Active 2

Екран: 1.4 " AMOLED
Батерия: до 2 дни
Защита: прахо- и водоустойчив до 50 м
Свързаност: NFC, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0
Съвместимост: iOS 9, Android 5.0
Цена: 599 лв.

Умният часовник на Samsung Galaxy Watch Active 2 доста се разграничава от предшественика си Galaxy Watch Active. Най-атрактивната оригиналност в модела е опцията за навигация в систематичния интерфейс посредством жестове върху рамката. Така да вземем за пример е допустимо скролване в менютата, а също така е разполагаем и вибрационен резултат, който подсказва, че съответното деяние е регистрирано. Сензорите, които наблюдават сърдечния темп и скоростта на придвижване, са усъвършенствани, а екстравагантната алтернатива за правене на електрокардиограма (ЕКГ) също е налична. Моделът поддържа разнообразни типове съгласуваност - Wi-Fi, Bluetooth 5.0 и NFC (за мобилни разплащания), както и GPS за следене на тренировките без потребност от смарт телефон. Съществено преимущество на модела е фактът, че работи както с Android, по този начин и с iOS. Fitbit Versa 2

Екран: 1.34 " AMOLED
Батерия: до 5 дни
Защита: водоустойчив до 50 м
Свързаност: Wi-Fi, Bluetooth 4.1, NFC
Съвместимост: Android 7+, iOS 11+
Цена: 400 лв.

Новият модел на водача при умните устройства Fitbit - Versa 2, е съвършена композиция сред жанр и функционалност. Той има всички наложителни характерности на един смарт часовник, като негови характерни преимущества са фактът, че предлага над 15 подготвителни режима, както и опцията за опазване на музика за офлайн слушане. Значително предимство пред последните модели на Apple и Samsung е и дълграйността на батерията, която може да издържи до 5 дни. Часовникът работи както с iOS, по този начин и с Android.

Смарт гривни Fitbit Charge 3

Екран: 1.57 " OLED
Батерия: до 7 дни с едно зареждане
Защита: водоустойчива до 50 м
Свързаност: Bluetooth 4.0, NFC
Съвместимост: Mac OS X 10.6 и по-нова, iPhone 4S и по-нова later, iPad 3 gen+, Android 4.3 и по-нова, Windows 10
Цена: 249 лв.

На пръв взор Fitbit Charge 3 припомня доста на предшественика си Fitbit Charge 2 - формата и размерът са идентични, отвесният екран още веднъж е черно-бял. Новото в модела са алуминиевото тяло, по-здравият екран, както и фактът, че от него се употребяват 40% повече спрямо Fitbit Charge 2. Дисплеят е тъчскрийн, а моделът е водоустойчив, което го прави подобаващ и за плуване. Сърдечният датчик е усъвършенстван за по-добра акуратност, а гривната може да се употребява до 7 дни с едно зареждане. Същевременно мобилното приложение има богати функционалности, в това число отчитане на съня и напомняния да се движим. Garmin Vivosmart 4

Екран: 0.26 " x0.70 " OLED
Батерия: до 7 дни с едно зареждане
Защита: водоустойчива до 50 м
Свързаност: Bluetooth 4.0, NFC
Съвместимост: iOS, Android
Цена: 195 лв.

Тънкият смарт тракър съчетава съвременен дизайн със стилни железни акценти и ослепителен, елементарен за четене екран с тъчскрийн. Предлага характерни таймери за интензивност за вървене, тичане, силови тренировки, йога, плуване в басейн и други. Налице е опцията за приемане на сигнали с осцилация за всички вести, в това число позвънявания и известия, като опцията за отговор е налична за консуматори с устройства с Android. Моделът идва в два размера. Huawei Band 3 Pro

Екран: 0.95 " AMOLED
Батерия: до 14 дни
Защита: водоустойчива до 50 м
Свързаност: Bluetooth 4.2, NFC
Съвместимост: iOS, Android
Цена: 130 лв.

Умната гривна на Huawei доста се разграничава от преходния модел освен на външен тип, само че и поради нововъведените функционалности, измежду които е и сензорният пъстър AMOLED екран. За съпоставяне - Huawei Band 2 Pro разполагаше с монохромен екран с единствен сензорен бутон в долната му част. В новия модел още веднъж са налични GPS модул, оптически сензор на пулса, акселерометър, а също по този начин е направен от водонепроницаем материал. Умната гривна се оправя автоматизирано с разпознаването на другите типове спортни действия - тичане, колоездене, плуване, като съумява да фиксира и главните им индикатори. Huawei Band 3 Pro дава и по-задълбочена информация за качеството на съня, като това се случва посредством технологията TruSleep 2.0.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР