© Lucas Jackson Сър Джони Айв, главният дизайнер на Apple,

...
© Lucas Jackson Сър Джони Айв, главният дизайнер на Apple,
Коментари Харесай

Главният дизайнер на Apple напуска компанията, за да създаде своя

© Lucas Jackson Сър Джони Айв, основният дизайнер на Apple, разгласи в изявление пред Financial Times, че напуща компанията, с цел да сътвори своя лична. Вече някогашният старши вицепрезидент, който е виновен за дизайна на iPhone, iPod, Mac и в известна степен iOS операционната система на компанията, ще сътвори собствен личен план, LoveFrom – дизайнерска компания, чийто първи клиент ще бъде точно Apple. Тя ще стартира да работи през 2020 година

" Въпреки че няма да бъда чиновник на Apple, ще продължа да бъда част от процеса, уповавам се за дълги години напред ", разяснява Айв – британец, който носи редица трофеи, измежду които и " сър " от 2012 година насам. Работата на Айв се смята за съществена причина за триумфа на Apple – компания, която постоянно е вложила и залагала доста на изчистения и елементарен дизайн.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък

След Айв

Напускането на Айв може да се окаже шокиращо за вложители и клиенти. То идва в миг, в който Apple се пробва да спре да залага толкоз на продажбите на iPhone, артикул, чиито размери спадат. Според FT Айв е един от най-важните фрагменти на Apple поради работата му по външния тип на хардуера и софтуера на продуктите.

Тим Кук, изпълнителният шеф на Apple, разяснява, че напускането няма да докара до огромни промени и е естествена " еволюция ". Според него сега компанията разполага с най-силният екип дизайнери, който в миналото е имала. " Ще продължим със същия екип, който работи с нас отдавна. Ще имаме опция да работим и с Джони, тъй че не мога да си показва по-добър резултат. "

Въпреки уверенията на Кук, напускането на Айв е второ следващо огромно от компанията през тази година, откакто през април се отдръпна и Анджела Арендтс, ритейл шеф в Apple. Напусканията натрупат напрежение върху компанията, която е измежду главните губещи в икономическата война сред Съединени американски щати и Китай. Акциите на компанията изгубиха 1% от цената си след излизането на изявлението на Айв във Financial Times.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР