© Brendan Mcdermid SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF

...
© Brendan Mcdermid SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF
Коментари Харесай

Големите акции водят Уолстрийт нагоре

© Brendan Mcdermid
SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF

Увеличаване

SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF

Преглед на оригинала Смаляване

Фючърс на показателя S&P 500

Увеличаване

Фючърс на показателя S&P 500

Преглед на оригинала Смаляване
Федералният запас на Съединени американски щати понижи лихвата за трети път и сложи процеса на пауза. Банкер номер едно Джером Пауъл съумя да убеди вложителите, че стопанската система остава в положително положение и поддръжката за финансовата система е задоволителна. Позитивните упования на Федералния запас идват от две направления – разрешаването на комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай и отлагането на Brexit, до момента в който бъде реализирано съглашение сред Англия и Европейски Съюз. Индустриалната криза в световен мащаб, която се усеща към този момент и измежду американските компании, се смята за краткотрайно събитие. Банкерите ще бъдат извънредно фокусирани към икономическите данни с подготвеност да реагират когато и да е. Така може да се обобщи съвещанието на Федералния запас, което ще се запомни с умерена реакция от страна на пазарите и най-много с неналичието на коментар от страна на президента Тръмп.

Инвеститорите чакаха това държание от Федералния запас, което в бъдеще ще докара до по-силни придвижвания на цените на активите на Уолстрийт при изненадващи стопански вести. През миналата седмица бяха оповестени и доста значими стопански данни за Съединени американски щати, което в допълнение изкривява изводите за пазара от съвещанието.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Преди съвещанието разгледах придвижването на трите съществени актива – акции, облигации и злато. Индексът S&P 500 стоеше задоволително градивно покрай безспорни върхове и до съществени равнища на опозиция, които след това бяха преодолени. Бъдещото показване на главния показател зависи от държанието на браншове като превоза и финансите – пробив на S&P 500 не е резистентен без поддръжката им.

Кой води растежа на Уолстрийт?

Цикличните браншове като финансите и технологиите водят пазара нагоре. През последния един месец има положително показване на индустриалните акции, в това число и на фирмите от добива на минерали, тъй като суровините нарастват. Компаниите с дребна пазарна капитализация в Russell 2000 също порастват. Това са позитивните вести за Уолстрийт. Проблемът е в краткосрочния темперамент на това показване. От упоменатите браншове единствено един регистрира нов безспорен връх и това са софтуерните акции. Изостават даже по-нискорисковите като недвижими парцели, комунални услуги и опазване на здравето за разлика от предния връх на пазара. Това може да се пояснява като положителен фактор за пазара в кратковременен проект, тъй като тези браншове ще се борят да наваксат изоставането си и тяхната мощ ще бута нагоре S&P 500.

Но преди превозът, финансите и Russell 2000 да потвърдят, че имат капацитет за дълготраен напредък, е рано да се приказва за трайни върхове на показателите до края на годината. Големите компании водят пазара нагоре, което е особено за последния стадий на пазарния напредък.

Пробивът над значимия тренд, който лимитира растежа на показателя към този момент две години, е еволюционен и към момента му би трябвало продължение, с цел да е сполучлив. Седмично затваряне под 3060 ще се трансформира в доста отрицателен знак, само че към този момент пазарът е под контрола на биковете.

Какво стопира възхода на показателите?

Облигационният пазар не удостоверява оптимистичните упования на вложителите в акции. Това не е учудващо – при всеки от предходните върхове от октомври предходната година до момента имаше отричане от дълговия пазар.

Корпоративните облигации с " junk " рейтинг не удостоверяват апетита към риск. Този борсово търгуван фонд е барометър за представянето на най-задлъжнелите компании в щатската стопанска система. Ако дълговите им бумаги не привлекат пари от вложителите, това ще значи, че политиката на Федералния запас не се смята за сполучлива и не се чака да форсира растежа в Съединени американски щати. Така неналичието на кредитиране към браншове като строителство, добива на нефт или рискови вложения ще се трансформира в спирачка.

Причини за кратковременен оптимизъм

Зад скептицизма на вложителите в облигации стои слабостта на световната стопанска система. Тя беше доказана и от бизнес климата в промишлеността в Съединени американски щати, както на всички места по-света. Но тъкмо тук се крие опцията от напредък на акциите до края на годината. Оптимистичните упования за комерсиалната договорка на Тръмп с Китай ще поддържат пазара най-малко до сключването на първата фаза на съглашението в средата на ноември. Очаквам да забележим и положителни изненади в промишлеността, тъй като понижението на международната търговия и на бизнес климата докара до привършване на запасите на промишлените предприятия. Сега те ще компенсират с попълване на запасите, което води до повече произвеждане за къс интервал от време. Така върховете на Уолстрийт имат капацитет да продължат, само че такива мощни придвижвания нагоре най-често приключват с внезапен поврат.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР