© Анелия Николова Още по темата Организационен гаф на БСП

...
© Анелия Николова Още по темата Организационен гаф на БСП
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента

© Анелия Николова Още по тематиката
Организационен гаф на Българска социалистическа партия разкри бранител на Народния съд в управлението

Зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов написа от името на партията, че убийството на депутати, някогашни министър председатели и интелигенцията след Втората международна война е било неизбежно
14 фев 2018
Корнелия Нинова отвори още няколко фронта в Българска социалистическа партия

Социалистите заподозряха служебния кабинет, че е работил в услуга на ГЕРБ за изборите
14 май 2017 В декларация на парламентарната група на ГЕРБ, изчетена от парламентарната естрада от Тома Биков в четвъртък сутринта, бе отправено искане към депутата от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов да си подаде оставката като заместник-председател на Народното събрание. Мотивът за настояването е информацията, че точно той е създател на скандалната оценка за Народния съд като " едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване ". Текстът се появи на финала на послание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия във връзка на Луков марш, оповестено във вторник. Малко по-късно управлението на Българска социалистическа партия се разграничи от това изречение и разгласи, че то не е в съгласие, а е по самодейност на създателя. От партията обаче не пожелаха публично да посочат създателя.

Ако Жаблянов не подаде оставката си в границите на работния ден, още на следващия ден в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще стартират да събират подписи за публично искане на оставката му като зам.-председател на Народното събрание, съобщи Биков.

" Валери Жаблянов не за първи път разяснява по безсрамен метод събития, които са нанесли тежки рани върху огромна част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на респект с едноминутно безмълвие към жертвите на тоталитарния режим ", напомни Биков и посочи, че това държание на Жаблянов е недопустимо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание.

Пред публицисти по-късно Валери Жаблянов се държа нападателно и не пожела да даде коментар всъщност на оценката си Народния съд, нито за механизма, по който тя се е появила в публично послание на Българска социалистическа партия. На неколкократно заложен въпрос дали ще си подаде оставката, той отговаряше също с въпрос " За какво? За какво? Не ви разбрах. За какво да депозирам оставка. " На процедура той не пожела и да се отбелязя като създател на текста. " Аз мисля, че Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия има публична позиция. Аз имам мое персонално мнение, тъй че не виждам нищо неправилно в тази ситуация. Няма причина за оставка... Личното ми мнение съм го споделял неведнъж на партийни конгреси. Благодаря. Има най-различни отзиви по тези въпроси в България. "
Опита се да приключи диалога с репликата: " Много ви апелирам, да си прочета вестниците. Благодаря! "
На въпрос " Няма ли доста почтени жертви на Народния съд? ", той отговори " Най-вероятно има. "

Българска социалистическа партия привиква през днешния ден Изпълнително бюро по тематиката. Наблюдатели разясняват, че обстановката е съвсем огледална с проблема с отстраняването на Димитър Главчев като ръководител на Народното събрание поради опита да цензурира изявление на Корнелия Нинова като й отнеме думата и я изгони от пленарната зала. Заради мощната реакция на Българска социалистическа партия и опасността, че няма да влизат в планарната зала до момента в който Главчев заема поста ръководител на Народното събрание, както и поради идния старт на европредседателството, Главчев бе заставен да се отдръпна, което бе оценено като успех на Българска социалистическа партия и Нинова. Сега в същата позиция е Българска социалистическа партия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР