Continental вече предлага решение от начално ниво за оборудване на

...
Continental вече предлага решение от начално ниво за оборудване на
Коментари Харесай

Continental с мониторинг на гумите в реално време

Continental към този момент предлага решение от начално равнище за съоръжение на автопаркове за дигитален мониторинг на гумите в колите им още по-бързо и елементарно в бъдеще. Нов датчик дава опция за приемане на данни за положението на гумите по пестящ време, елементарен и самостоятелен от производителя метод.

Това подкрепя гумите работят оптимално, води до по-голяма горивна успеваемост и по-дълъг живот на гумите. В допълнение, новият датчик способства за концепцията на Continental за „ Най-ниски общи разноски за шофиране “ (LODC). По този метод производителят на първокласни гуми подкрепя операторите на автопаркове да ги експлоатират по-безопасно, стабилно и рентабилно.

Решението е просто - датчик за капачка на клапан се завинтва непосредствено върху вентила на гумата на рейсове, камиони или ремаркета. Оттам се мери налягането в гумите в действително време. Сензорът е съчетаем с гуми за търговски транспортни средства от всички нормални производители и се свързва към приемни устройства ContiConnect посредством plug-and-play.

Отклоненията от естественото положение се записват и изпращат на потребителите посредством едноименната платформа за ръководство на гуми. QR код на датчика на капачката на клапана ви разрешава елементарно да присвоите датчика към съответното състояние на гумата. Не е належащо особено четящо устройство за установяване на позицията а следенето се прави през мобилно устройство с приложението ContiConnect On-Site.

„ Нашето ново решение със датчик за капачката на клапана предлага на автопарковете бързо встъпление в света на ContiConnect. Гумите не би трябвало да се смъкват за монтаж. Това понижава времето на престой до най-малко. Използвайки информацията, готова в платформата за ръководство на гуми, операторите на автопаркове могат да дефинират интервалите на поддръжка на своите коли, оптимизирайки транспортните средства и удължавайки експлоатационните времена “, сподели Клариса Довал, началник на цифровите решения в отдела за гуми на Continental.

Има две варианти за предаване на данните, събрани от датчика на капачката на клапана - посредством станция за четене на парковия двор или като версия онлайн с телематично устройство. С решението за четене в двора, станция за четене се конфигурира на доста посещавани точки в автопарка, да вземем за пример на автомивки, бензиностанции или други контролно-пропускателни пунктове в границите на депото. Тя чете данните от датчиците на гумите, до момента в който транспортните средства минават около тях, и ги изпраща на платформата Continental IoT.

Решението онлайн изисква правоприемник да бъде инсталиран в трактора или ремаркето. Тези телематични устройства предават данните в действително време към IoT платформата на Continental. Всички събрани и предадени данни се демонстрират в приложението ContiConnect On-Site и могат да бъдат налични в уеб портала - посредством настолно приложение или мобилно устройство.

Например, в случай че се откри загуба на налягане, системата задейства подобаващи аларми. След това потребителите се уведомяват посредством SMS, имейл или посредством приложението. Измерванията на дълбочината на протектора или повредата на гумата, които стават явни по време на инспекция на транспортното средство, също могат да бъдат документирани в приложението.

Оборудването на транспортно средство със датчик за капачката на клапана може да се извърши единствено за няколко минути, а цялостен автопарк може да бъде преобразуван единствено за няколко часа. В последна сметка мониторингът на гумите предлага опция за повишение на успеваемостта на автомобила и по този метод понижаване на разноските.

Въпреки че гумите съставляват единствено пет % от капиталовите разноски за автопарковете, те въздействат на повече от половината от оперативните разноски. Тъй като гумата губи въздух неусетно или се кара с погрешно въздушно налягане, съпротивлението при търкаляне се усилва и затова разходът на гориво. Освен това, при положение на спукана гума, транспортното средство или ремаркето става рисково за приложимост, до момента в който не бъде ремонтирано.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР