Coffee Meets Bagel: Потребителите на приложението за запознанства съжаляват за пропуснатите връзки на фона на прекъсване

...
Потребителите на приложението за запознанства Coffee Meets Bagel изразиха разочарование
Коментари Харесай

Потребителите на приложението за запознанства Coffee Meets Bagel изразиха разочарование от продължаващото, многодневно прекъсване на системата.< /p>

Приложението CMB - което се продава като "за сериозни срещи" - за първи път спря да функционира на 27 август, блокирайки потребителите от начинаещите им романи.

Вече не работи от три дни, като инженерите на фирмата казват, че работят върху „прекъсване на системата“.

Приложението твърди, че има повече от 10 милиона регистрации по целия свят, включително много в Азия.

"Имах нагласена дата за тази вечер, преди да падне. И сега пия сам", оплака се един потребител в Сингапур.

В актуализация на компанията във вторник вечер местно време, фирмата каза: „Постигаме солиден напредък и сме на път да възстановим нещата и работи.

„Ще ви изпратим както имейл, така и насочено известие, след като нещата бъдат коригирани.“

Повече плащания за Tinder въпреки нарастващия живот разходи Доли Алдертън: Приложенията за запознанства влошават несигурността

Но разочарованите потребители изразяват безпокойството си онлайн. Това доведе до спекулации за атака на ransomware, компрометиране на данни, както и до шеги за саботаж на служителите.< /p>

„Може би някой е бил призрак и за отмъщение е свалил CMB“, гласи един коментар в Reddit.

В публикациите в Instagram, които празнуват успешни "CMB двойки", потребителите написаха: "Късметлия, че се намериха преди атаката на рансъмуер."

Мнозина също са искрено разстроени за пропуснати връзки, изтичащи съобщения и опасения, че съвпаденията им - известни в приложението като "багели" - биха си помислили, че са непостоянни.

"Това засяга способността на много хора да се свързват с хора, с които са започнали да развиват взаимоотношения," гласи един най-харесван коментар.

"RIP на бедните души, които са планирали дати вчера и не можа да се координира, който водеше смислени разговори и ги загуби."

Друг потребител на Reddit каза, че той и неговата среща са общували само чрез приложението и са имали бях по средата на план за втора среща, когато се срина.

Той казва, че след това е прибягнал до търсене на своята половинка в Google и „най-накрая“ е намерил нейния профил в LinkedIn и й е изпратил съобщение там. „Чувствах се като гадняр“, пише той.

Междувременно други са имали по-голям късмет. В китайския интернет една романтика публикува часа и настройката на ресторанта на датата, на която се надяваше с връзката си с CMB - и нейният партньор видя публикацията в XiaoHongShu - китайската версия на Instagram. В последваща публикация двамата потвърдиха, че са се срещали.

Въпреки това, голяма част от критиките са съсредоточени и около липсата на информация на компанията за повредата на системата .

"Актуализацията на състоянието наистина не е достатъчна. Можете ли да ни уведомите дали това прекъсване се очаква да продължи часове или дни повече?" един потребител написа.

"Наистина се надявам, че не е хак", каза друг. „Предоставих копие от паспорта си, когато поискаха проверка. Глупаво, глупаво, глупаво.“

Други казаха, че ще изтрият приложението - „Назад към Hinge and Bumble“, пише един потребител.

Coffee Meets Bagel е основана в Сан Франциско през 2011 г. от три сестри, Аръм Канг, Давун Канг и Су Канг.

Приложението се опитва да се разграничи от другите платформи за запознанства чрез „подбрани“ съвпадения и задълбочени профили. Твърди, че 90% от потребителите му използват приложението с намерението да намерят дългосрочна връзка.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР