class=first-letter-big>В ъв връзка с образувано производство по реда на ЗПКОНПИ

...
class=first-letter-big>В ъв връзка с образувано производство по реда на ЗПКОНПИ
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Няма жалби от собственици на обекти в жилищен комплекс „Нове Хоумс“

class= " first-letter-big " > В ъв връзка с формирано произвеждане по реда на ЗПКОНПИ против Васил Крумов Божков, в Софийски градски съд е импортирано стимулирано искане за допускане на обезпечителни ограничения върху имущество, благосъстоятелност на проверяваното лице и на обвързваните с него физически и юридически лица. Това оповестяват от КПКОНПИ във връзка на шествие - митинг на жители, извършено през днешния ден, представени от.

Искането е почетено напълно от съда. Сред позволените и наложени обезпечителни ограничения, са и такива във връзка с имущество, благосъстоятелност на сдружението „ Нове Хоумс “ АД, а точно - възбрани върху аграрен парцел, ведно с изграждащи се върху него 14 многофамилни жилищни здания, находящи се в гр. София, регион „ Красно село “, бул. „ Цар Борис III “, № 126. Обезпечителните ограничения са наложени на 01.10.2020 година

На 21.01.2021 година в Комисията е получено несъгласие от изпълнителния шеф на сдружението. В него се твърди, че с наложените обезпечителни ограничения върху недвижимото имущество на „ Нове Хоумс “ АД са наранени имуществените ползи на акционерното сдружение и на над 250 други лица. Твърди се, че те са направили заплащания по предварителни контракти и фактури за придобиване на обекти в изграждащия се жилищен комплекс. С възражението не са показани документи, удостоверяващи право на благосъстоятелност на лица – купувачи, нито други доказателства в поддръжка на изказванията за подписани контракти.

От страна на Комисията са осъществени инспекции в Имотния указател към Служба по вписвания – София, от които също не са открити прехвърлителни покупко-продажби сред „ Нове Хоумс “ АД и трети лица – купувачи. В КПКОНПИ не са постъпвали възражения или тъжби от такива заинтригувани лица, в качеството им на притежатели на обособени обекти от жилищния комплекс „ Нове Хоумс “ или на страни по други контракти с акционерното сдружение. Комисията показва подготвеност да прегледа всяко такова искане и да се произнесе по него в сходство с условията на закона.

Срещу определението на Софийски градски съд, с което са позволени обезпечителните ограничения, е подадена частна тъжба от „ Нове Хоумс “ АД, по която се чака изговаряне от Апелативен съд – София.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР