class=first-letter-big>П ремиерът Бойко Борисов, придружаван от министрите на регионалното развитие

...
class=first-letter-big>П ремиерът Бойко Борисов, придружаван от министрите на регионалното развитие
Коментари Харесай

Борисов: Заделяме десетки милиони за ремонти по старите трасета и свлачища

class= " first-letter-big " > П ремиерът Бойко Борисов, придружаван от министрите на районното развиване и на екологията, инспектира работата по срутището в Искърското дефиле.

"Всеки може да види в какво положение са скалите, да видят работещите горе и в какви условия работят ", уточни Борисов по време на инспекцията, показана във Фейсбук.



"Единственият късмет да се предотврати сходно нещо, е да отрежем с 45 градуса надолнище. Това са милиарди и още по-лошото е, че по-късно ще тръгнат свлачища. Затова - мрежи, вместо два три пъти да минават по трасето да чистят камъните ", сподели Борисов.

По думите му нощно време не позволява да се работи поради сигурността на хората.

"Важното е бързо да стане готово, само че при всички ограничения за сигурност ", акцентира министър председателят.

"Заделяме десетки милиони за поправки по старите трасета и за срутища, може би над 10 млн. лева ще отидат за свлачища. За страдание, такава е природата в България ", oтбеляза още министър-председателят.

"В понеделник най-вероятно министър Христо Терзийски ще свика междуведомствената комисия по бедствия и повреди, тъй като има сходно свлачище над Благоевград. За него ще са нужни към 4-5 млн. Може би има и още 5-6 сходни належи. В сряда ще издадем разпореждане и незабавно ще дадем на кметовете да работят. Може би над 10 млн. лева ще отидат за поправки и срутища. Трябват мрежи, почистване ", разяснява още той.

"Вече желая особено, изключително за алпинистите, да има по няколко инструктажа дневно ", сподели Борисов.

"Виждате каква е природата. Трябва се строи и да се оправя оптимално бързо. Има обходен път. Надявам се до сряда да стане подготвен. Вече желая особено, изключително за алпинистите, да има по няколко инструктажа дневно. Много е рисково. Всеки, който е доброжелателен, може да види в какво положение са скалите. Може да видят горе момчетата къде работят и в какви условия. Лесно се приказва ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР