class=first-letter-big>Н едоволни от резултата от референдума за отделянето на Обзор

...
class=first-letter-big>Н едоволни от резултата от референдума за отделянето на Обзор
Коментари Харесай

Недоволни от референдума за отделянето на Обзор готвят протест

class= " first-letter-big " > Н едоволни от резултата от референдума за отделянето на Обзор готвят митинг. Жителите на село Баня, което ще стане част от новата община, държат да останат в община Несебър, оповестява.

Според недоволните такива са настроенията и в останалите пет села край град Обзор. Почти 74 % от участвалите в локалния референдум поддържаха в неделя отделянето от Несебър. В Баня, обаче, от 94 дали своят вот, 64 са били срещу.



Христина е учител в гимназията по туризъм в Слънчев бряг и всеки ден ѝ се постанова да пътува с рейс, обезпечен от община Несебър.

„ Притеснява ни обстоятелството, че ние оставаме без превоз, доста е мъчно да се придвижим от това обитаемо място, защото няма автогара, няма обособена транспортна спирка и рейсовете Варна-Бургас не стопират при нас”, споделя тя.

Кметът на Обзор изрази удивление, че има недоволни, в случай, че били спазени всички административни условия за свикването на референдум. Успокои, че има направена транспортна скица, която ще бъде реалност след вероятно позитивно решение на държавното управление, което би трябвало да обособи новата община.



„ Да не се тормозят жителите на Баня, натурален център на тях им е Обзор, те така и така са към нас. И бързата помощ им е от нас, лекарите са от нас, обслужването, чистотата, безусловно всичко - магазини, аптека, всичко употребяват от Обзор”, показва кметът Христо Янев.

Жителите на Баня възнамеряват да излязат на митинг в четвъртък сутринта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР